Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

17-åriga Ljunggren avgjorde för Linköping

Kampen om att vara ovanför nedflyttningsstrecket tätnar efter Linköpings 4-3 seger efter förlängning mot Dalen. Matchhjälte blev Amanda Ljunggren som gjorde viktiga 2-2 och avgörande 4-3.

Dalen mot Linköping, båda lagen med i kampen om att hålla sig kvar i SSL möttes under söndagen och tabelläget tätnade ytterligare när Linköping vann 4-3 efter förlängning. Två mål blev det från 17-åriga Amanda Ljunggren.

Det var Dalen som inledda matchen matchen bäst i den första perioden och har 2-0 efter mål av Sandra Larsson och Isabell Larsson vilket stod sig till dess att det var 15 sekunder kvar då Anna Wiman gör ett psykologiskt viktigt 2-1.

– Vi var inte riktigt på tå i första. Vi var inte riktigt med i matchen och saknade energi. Inför den andra pratar vi om att vi ska ta tag i det och visa genom att göra jobbet som vi vet att vi kan, säger Amanda Ljunggren till ibnytt.se

Det gjorde Linköping och det var just Amanda Ljunggren som sätter kvitteringen 2-2. Den andra perioden bjuder på ett högre tempo och först tar Dalen återigen ledningen genom Isabell Larsson. Linköping kvitterar till 3-3. Den tredje perioden blir mållös även om just Isabell Larsson får möjlighet på straff som missas. 3-3 efter full tid och förlängning. En förlängning där Amanda Ljunggren gör mål på assist av Anna Wiman och Linköping tar med sig extrapoängen hem.

– Jag får en bra passning för Wiman så det är bara att sätta dit den, säger Ljunggren.

17-år gammal och 8 mål än så länge, varav två idag. Hur är det att spela i SSL? 

– Nu känns det bra, i början var det lite svårt men nu har jag kommit in i det. Jag har ju väldigt bra medspelare runt omkring som hela tiden hjälper mig och jag känner att jag utvecklas hela tiden. Jag har alltid varit en målskytt så skönt att det fortsätter.

Det känns som att ni kommit igång lite mer nu i Linköping? 

– Ja det tycker jag. I början åkte vi på ganska stora förluster men en efter matchen mot Kalmarsund så har det vänt och nu är vi på gång. Vi vet att vi inte är det laget som ska spela runt utan vi får bygga vårt spel mer på att kämpa. Vi vet vad vi kan när vi gör det, avslutar Ljunggren.

Eftersom Tyresö Trollbäcken segrade över Kalmarsund och Linköping vann i förläning tätnar det till i runt kvalstrecket. Nu 3 lag på 11 poäng.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar