FBC Kalmarsund DAM

Viktig seger för Tyresö Trollbäcken i bottenmötet

Tyresö Trollbäcken tog en oerhört viktig seger mot FBC Kalmarsund och utökar avståndet till 9 poäng ner till Kalmarsund. En seger som grundlades den första halvan av matchen.

Nästjumbon Tyresö Trollbäcken (TT) mot jumbon FBC Kalmarsund. En viktigt match för båda lagen då Kalmarsund verkligen behöver sin första seger för att ha en chans att hålla sig kvar och för TTs del är det jämnt över strecket där Dalen och Linköping möts senare under söndagen.

Inledningen på matchen bjöd på mycket Hawaii spel där båda lagen slarvade på mittplan. Hemmalaget var lite säkrare i sitt passningsspel och samtidigt som Kalmarsund blev för bolltittande gjorde Julia Croneld 1-0 helt ensamt i slottet och dryga minuten senare gör Ida Örnqvist sitt första SSL-mål efter en fin passning från Frida Mattsson som frispelar Örnqvist. 3-0 till TT är riktigt snyggt och det är återigen Julia Croneld som gör det när hon får användning av sina Softball egenskaper och smackar på volley upp bollen i krysset. Kvalitet i det avslutet rakt igenom. Känslan är att Kalmarsund inte riktigt är med i matchen.

Mål efter 11 sekunder

Det blev en kanonstart för Tyresö Trollbäcken då Linnea Wiregård redan efter 11 sekunder utökar ledningen till 4-0 . Kalmarsund byter målvakt till Emelie Cohen och har inför den andra perioden även gått ner på två femmor och fullpress vilket väckt laget. Matchens andra utvisning drabbar likt den första Tyresö Trollbäcken vilket innebär powerplay för Kalmarsund. Ett powerplay som inte kommer upp i nivå alls där de farliga chanserna uteblir. Även TT får chansen, två gånger om i powerplay strax därefter men är det något båda lagen måste träna på så är det spel 5 mot 4. Efter halva den andra perioden tar Kalmarsund över mer och mer och lyckas skapa längre anfall som slutligen även ger utdelning när Daniell Werme gör 4-1. Ett högre pressande Kalmarsund mot ett mer stressigt Tyresö Trollbäcken.

Tog tillbaka kommandot
Kalmarsund var på gång i slutet av den andra perioden vilket till viss del fortsatte in den tredje perioden. Energi dog dock något när Michelle Rydin gör 5-1 och sedan kort därefter 6-1 på straff genom Lisa Carlsson. En straff som inbytte och duktiga Emelie Cohen sånär räddar. Tyresö Trollbäcken fortsätter att skapa och det hade kunnat bli många fler mål om det inte vore för Cohen. Hoppet för bortalaget väckt till viss del till liv när Ellen Willsund gör 6-2 men mer än så blev det inte för Kalmarsund. Slutresultatet skrivs till 7-2 och 3 viktiga poäng tilldelas Tyresö Trollbäcken som med segern nu är på säker mark i tabellen då Dalen och Linköping möts ikväll. För Kalmarsund fortsatt tungt med minst 7 poäng upp till säker mark.