Foto: IFF
Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Tyskland

Tysklands väg till kvartsfinalen startade med att de kom sist i tuffa grupp A med förluster mot både Schweiz och Finland. I åttondelsfinalen blev det seger mot USA och nu väntar alltså regerande världsmästarna Sverige.

En poäng lyckades Tyskland ta i den svåra grupp A med både Finland, Schweiz och Estland. Mot Finland blev det storförlust med 12-1 och mot Schweiz slutade matchen med förlust 11-3. Poängen togs mot Estland i en spännande match som slutade 6-6. Kvartsfinalplatsen nåddes i den sista sekunden mot USA när Ramon Ibold avgjorde till 6-5 och nu väntar alltså ikväll Sverige. En match som Tyskland vet kommer bli oerhört svår att vinna.

Sveriges läktarcoach och scout Jonatan Brolin har följande att säga om det tyska laget:

– De hade sitt genombrott 2012 i VM i Schweiz när de skrällde sig förbi Lettland i kvartsfinalen där Tyskland var underdogs och lyckades vinna sig till semifinal mot Sverige. Där satte det sig lite för Tyskland och förbundskapten som är med fortfarande. De har bytt spetsspelare och bröderna Holtz är inte med längre som var deras ryggrad då. Trots det känns det som att de har landat i det. De kanske inte tagit sig vidare nivåmässigt men hittat andra spelare som tagit de rollerna.

Hur beskriver du det tyska spelet? 

– De har ju en ung målvakt som varit med ett tag. Han håller en okej nivå internationellt och är en viktig spelare för Tyskland och han är betydelsefull. Det som varit slående, framförallt mot Schweiz är att de kändes rappa i kontringsspelet. Där har de något rutinmässigt inövat som de är trygga i. De spelar ett tydligt försvarsspel med fokus på kontringar. Några killar på forwardsplatserna som är skottstarka. Deras nr 97 Erik Schuschwary har ju gjort några mål och även Höllvikenspelare Julian Nihlen som gjort det bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar