Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Framtidslöften förlänger med allsvensk klubb

Serieledarna i Allsvenskan Södra, Jönköpings IK skriver långtidskontrakt med 3 framtidslöften.

Serieledaren i Allsvenskan Södra Jönköpings IK meddelar i ett pressmeddelande att klubben har skrivit långtidskontrakt med tre framtidslöften. Det är U-19 lagkaptenen Otto Weidman och U-19 backarna Emil Nilsen och Oskar Malmgren.

Otto Weidman U19 Jönköping

Foto: Per Wiklund

Huvudtränare Niklas Pålsson kommenterar nysigneringen av Otto Weidman som skrivit ett kontrakt på 2+1 år.

– Jag är givetvis otroligt glad, Otto är en väldigt bra innebandyspelare med otroligt stor potential! Han har hittills under säsongen tagit ytterligare ett steg från förra säsongen och verkligen varit med och avgjort vissa av dom viktiga matcherna vilket är ett gott tecken! Jag ser otroligt mycket ledarskap och kunskap i honom som jag vet att han fortsätter att bygga vidare på. Fortsätter han på den inslagna vägen så blir framtiden otroligt spännande!

Otto Weidman själv kommenterar vad som gjorde att han valde att skriva nytt kontrakt och hur det känns:

– Trots diskussioner med andra klubbar så känns JIK som det bästa valet för mig. Jag har ett hjärta för föreningen och laget, jag vill helst av allt hjälpa JIK till högsta serien igen och etablera oss som ett SSL lag. Att det finns en klar och tydlig plan från klubbens håll för detta känns tryggt. Jag trivs med att vi är många unga talanger i laget som får stort förtroende och att vi fortsätter utvecklas tillsammans, säger Weidman

 

_v6i0273

Foto: Per Wiklund

Huvudtränare Niklas Pålsson kommenterar nysigneringen av Emil Nilsen som skrivit på för 3 år:

– Jag är väldigt glad över att Emil valt att gå i bräschen och skriva 3 nya år med oss! Emil är en otroligt modern innebandyspelare, han kan spela på samtliga positioner och har inga problem med att hoppa från back till toppforward i samma match vilket gör mitt arbete som tränare flexibelt. Under den gångna säsongen har Emil höjt sin lägstanivå enormt mycket och blivit starkare i sina värderingar. Emil är en lagspelare och kommer att vara mycket viktig för oss i framtiden både på och utanför plan!

Emil Nilsen kommenterar vad som gjorde att han valde att skriva nytt kontrakt hur det känns:

– Tycker att är en otroligt bra förening som vill framåt! Vi har något bra på gång och vart det slutar denna säsongen är det bara vi själva som påverkar! Vi är ett ungt och talangfullt lag med många härliga individer som gör att vi är ett lag och inte ett gäng individualister, vi jobbar som en enhet för varandra och det tror jag är den stora nyckeln till JIK:s framgång. Detta är saker som får en att trivas. Det känns som att det vi har på gång är fruktansvärt intressant och det ska bli kul att få vara med på denna resa några år till, säger Nilsen

 

_v6i0412

Foto: Per Wiklund

Huvudtränare Niklas Pålsson kommenterar nysigneringen av Oskar Malmgren som skrivit på 2+1 år.

– Jag är väldigt glad att vi får behålla Oskar! När jag och Jakob Olofsson Adelin förde samtal med Oskar inför den här säsongen var vi lite kritiska till att bara skriva 1år då vi vill arbeta med kontinuitet men vi ville väldigt gärna få in Oskar och hoppades att han skulle få mersmak för laget och klubben, något som nu blivit precis som vi önskat!
Oskar är en back som alltid hotar och på så sätt skapar han tid och väldigt bra ytor till åt sina medspelare! Jag är mycket imponerad över hur Oskar har utvecklat sitt taktiska spel sedan han kom till oss och hur han kan gå in och hjälpa sin formation på denna biten. Oskar är en av våra nyckelspelare och kommer vara otroligt viktig för oss framåt!

Oskar Malmgren kommenterar vad som gjorde att han valde att skriva nytt kontrakt och hur det känns:

– Anledningen till att jag skrev nytt kontrakt var att JIK känns som en väldigt seriös förening i sin helhet som har skapat en god känsla. Vi har ju även Allsvenskans yngsta trupp där jag har många vänner och trivs otroligt bra och tror även att detta är en stor anledning till vår framgång resultatmässigt men också en faktor som kommer föra min utveckling framåt! Jag har även som ambition att spela så högt upp som möjligt och har en väldigt stark tro på att om vi inte tar klivet upp till SSL i år så kommer det inte dröja lång tid innan vi gör det! Känslan just nu är en lättnad för mig då jag har det klart att jag spelar i JIK kommande säsonger! Detta skapar en trygghet för jag vet att föreningen tror på mig, de ger mig tid och möjligheter att fortsätta utvecklas som spelare men även som individ, säger Malmgren.

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar