Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Mentalt jobbig att ladda om för VM-spelarna

Faluns tränare Thomas Brottman tycker att Falun trots förlusten mot Sirius gör en jävligt bra match och pratar även om att de sex spelarna i Falun som var med och förlorade VM-finalen mot Finland har haft jobbigt att ladda om mentalt.

Det blev förlust för andraplacerade Falun mot Sirius efter VM-uppehållet. Trots förlusten tyckte tränare Thomas Brottman att laget gör en bra insats.

– Jag tycker vi gör en jävligt bra match. Vi har bra energi och bra flöde men får inte in bollen. De har ett bra försvar och de får jobba lite ostörda. De parkerar bussen med all rätt och gör det bra. Inför den tredje perioden så vill vi in än mer framför mål vilket vi pratade om redan innan matchen och även på in avlastare och kunna söka en flipp på bortre, som Larsson mål, säger Brottman till ibnytt.se efter matchen.

Ni har 5 powerplay och gör 1 mål villar är när ni spelar 6 mot 4. Hur kommer det sig att ni inte gör fler i PP? 

– Vi har ju ett bra PP men det är samma där, vi sätter inte dit den och han tar bollarna. Där vi gjorde mycket mål i början av säsongen gör vi inte mål nu. Det kostar att ha 8 VM-spelare och vi var väl inte hundra i PP innan VM heller men har inte kunnat träna det något under uppehållet.

Hur har veckan varit med tanke på att ni har flera spelare från VM?

– Veckan har varit trög. De har ju haft det jobbigt de som kom tillbaka från Sverige. Det har varit mentalt jobbigt för de att ladda om. Träningen i torsdags hade vi bra tryck och även i den här matchen även om koncentrationen inte är helt på topp.

Om vi tittar på säsongen i sin helhet, hur mycket stör en sån här förlust? 

– Såklart surt att förlora men jag tycker det är ett steg framåt jämför med innan VM. Mot Thorengruppen var en katastrof och även mot Växjö och Höllviken var tyngre. Vi har sagt att vi ska växa in i den här säsongen. Sen gick det ju väldigt bra där ett tag men tanken har varit att det kan gå lite såhär fram till januari och sen ska vi ha ordning på bitarna. Vi ligger enligt plan och kanske lite bättre placeringsmässigt än vi trodde.

Jonas Adriansson tillbaka. Hur viktigt är han för er och är det tänkt att han ska spela i förstafemman? 

– Han är ju en av toppspelarna i världen så det är klart han blir viktigt för oss och om Ralle (Rasmus Enström) är tillbaka till hundra med foten också. Vi har lite sparkapital där. Det är en av världens bästa formationer så det är dumt att tjafsa med den. När alla är tillbaka mentalt och skademässigt så kommer det bli bättre. Den femman trycker ändå ner Sirius i fotsulorna ganska bra redan idag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar