Endre IF

Pixboseger i förlängning

Det blev jämn både spel och målmässigt när serietvåan Pixbo mötte åttondeplacerade Endre på bortaplan. 3-3 efter full tid och i förlängningen såg Josefin Wålinder till att Pixbo fick en avsluta 2016 med en seger.

Sista matchen för året för både Endre och Pixbo när lagen möttes i den sista omgången innan serien vänder under söndagen.

Första perioden blev något avvaktande från båda lagen och det var tydligt att fokus låg på att inte släppa till något onödigt i defensiven. Pixbo unga mycket duktiga Josefin Wålinder ger bortalaget ledningen efter 8:05 assisterat av Laura Maninnen. En något tempofattigare förstaperiod där skottstatistiken 3-3 tydligt visar att det var ett avvaktande spel från båda lagen.

Energihöjning

Andra perioden blev en energihöjning och det var Pixbo som inledde piggast. 0-2 göra av Alicia Fylke vars  mål möjliggörs efter en fint långt utkast från Sara Hjorting som snabbt sätter igång spelet. Endre får sedan tillfälle i powerplay men det utan resultat. Det dröjer till den nionde minuten innan Endre gör sitt första mål i matchen vilket också är Olivia Ruthströms första mål för säsongen. Strax därefter kvitterar även hemmalaget och det genom Alva Olofsson som på kontring i fart lågt skjuter in 2-2 vilket ger hemmalaget mycket energi. Den andra perioden blev sedan svängig åt båda håll där tempot skruvandes upp och både Sara Hjorting i Pixbos mål och Liisa Kokkonen i Endres mål fick göra några fina räddningar. Desto fler skott i den andra perioden 12-7 till fördel hemmalaget.

Hemmaledning vändes tillbaka

Inledning av den tredje perioden var mer likt den första med ett mer avvaktande spel från båda lagen. Pixbo ges möjlighet till ledning i powerplay som blir mållös och istället är det Endres Alva Olofsson som gör sitt andra mål i matchen när Pixbos uppsel fastnar på egen planhalva och det är hemmaledning 3-2 med drygt 8 minuter kvar av matchen. Rutinen och kvaliteten finns där i regerande mästarna Pixbo som under en längre period i slutet av matchen skapar tryck på Endres planhalva i hopp om kvittering. En kvittering som kommer med bara 20 sekunder kvar av matchen då Hjorting först gör en riktigt fin räddning när Olivia Ruthström kontrar och i den efterföljande spelvändningen tillbaka skjuter Stephanie Boberg in 3-3. Ett resultat som står sig tills att det bara är 27 sekunder kvar av förläningen då Josefin Wålinder gör 3-4 och Pixbo tar julledigt med en seger och en andraplats i tabellen.