IBK Dalen

Dalen förlänger med Matilda Wirthig

IBK Dalen har skrivit nytt kontrakt med målvakten Matilda Wirthig. - Det har varit en rolig säsong med tuff konkurrens om målvaktsplatsen. Jag är väldigt laddad inför kommande säsong och jag tror vi har något intressant på gång, säger Wirthig.

IBK Dalen har skrivit nytt kontrakt med målvakten Matilda Wirthig. Ett kontrakt som är skrivet på ytterligare två säsonger.

– Matilda har visat de senaste två säsongerna att hon är en av Sveriges bästa målvakter och hon fortsätter att utvecklas hela tiden. Hon är en av de kvickaste målvakter jag sett på damsidan och jobbar alltid stenhårt för att bli bättre på alla plan, säger tränaren Christer Jernberg i ett pressmeddelande.e

Wirthig har 13st u-19 landskamper på kontot och var under maj uttagen i Svenska innebandyförbundets satsning topp & talang som till i år bytt namn till guldsteget.

– Det har varit en rolig säsong med tuff konkurrens om målvaktsplatsen. Jag är väldigt laddad inför kommande säsong och jag tror vi har något intressant på gång.

-Jag vill fortsätta utvecklas som målvakt och fortsätta prestera. Sedan är självklart landslaget något jag strävar mot, säger Matilda Wirthig.

En viktig förlängning för Dalen som har tappat Wirthigs målvaktskollega Erika Johansson som lämnar laget.

– Det känns extra roligt att förlänga med spelare som kommer från våra egna led. Matilda är en målmedveten spelare som har drivet att hela tiden bli bättre och har visat att hon är en av Sveriges bästa målvakter, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar