SSL-Herr

”Finns en långsiktig önskan från oss båda”

Under måndagen presenterades Ulf Hallstensson som ny tränare för Warberg IC vilket har varit Warbergs förstahandsval i jakten på en ny huvudtränare - Det känns bra såklart. Ulf har varit vårt förstahandsval och enda mål hittills, säger Eskelinen.

Meriterade Ulf Hallstensson som även är assisterande förbundskapten i svenska herrlandslaget har ryktats att ta över som huvudtränare i Warberg under hela hösten. Fler källor har uppgett att Hallstensson varit klar och under måndagen höll han sin första träning med laget. Sportchef Kimmo Eskelinen är nöjd med att nu gjort helt klart med förstahandsvalet.

– Det känns bra såklart. Ulf har varit vår förstahandsval och enda mål. Han har ju ett kontrakt med Svenska Innebandyförbundet och uppdraget som förbundskapten under VM i Riga kunde inte avslutas innan VM så det är därför det har dröjt så lång tid. Vi har haft en bra dialog med förbundet och eftersom landslagsverksamheten tar en paus nu i kombination med att Ulf själv hade en stark önskan har vi kommit fram till den här lösningen.

Lösningen som Eskelinen påtalar är att Hallstensson kombinerar sitt uppdrag som förbundskapten och tränare i Warberg till dess att kontraktet med förbundet går ut vilket är i april 2017. Efter det är framtiden oviss men ambitionen är tydlig.

– Han har ju ett kontrakt att förhålla sig till och efter det vet ju ingen vem som är förbundskapten för Sverige, men vår lösning är säsongen ut. Sen finns det en önskan från både vår och Ulfs sida att jobba mer långsiktigt än så.

Varför vill ni ha Hallstensson?
– Det är Ulfs ledarskap. Anledningen att vi bröt med Oscar var att vi ville ha in ett annat typ av ledarskap. Ulf står för ett ledarskap som bygger på tydlighet och höga krav från alla. Vi är ju några som har haft med honom att göra tidigare och vet vad vi får. Hans ledarskap står för får något vi gillar och vi tror att det kan locka fram mer ur vår trupp.

Med tanke på tabelläge. Tittar ni på spelarförstärkningar också? 
– Det gör vi. Vi har alltid ögon och öron öppna men att hugga spelare på kontrakt i andra klubbar är svårt. Spelare i toppklubbar i allsvenskan är inte supersugna att gå till ett bottenlag i SSL och de allsvenskan lagen har mycket att spela för när 4 lag kvalar. Men vi tittar både för att bredda och spetsa truppen. Vi har ju haft och har skador på backsidan så en back skulle vi behöva men vi tittar generellt på spelare som kan förstärka.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar