Rönnby IBK

Rönnby helt utan rightspelare

Halvtid i SSL Dam och för Rönnby har skador ställt till det för tränare Jimmy Gunstedt.

Skadebeskymmer ställer till det för Rönnby Västerås och efter att forwardstalangen Jonna Sjöberg skadat knäet står laget helt utan rightfattade spelare.

– Det är inte bra. Man får inte lika många möjligheter där ute på planen. Vi blir lite stukade men samtidigt har leftarna gjort det riktigt bra på vänsterkanten. Det är bara att gilla läget säger Gunstedt till vlt.se.

Sedan tidigare är rightfattade Michelle Linhart och Anna Dömstedt otillgängliga för spel. För Linhart som skadade knät mot IKSU väntar operation och inget mer spel den här säsongen och Dömstedt har flyttat hem till Falun. 18-åriga talangen Jonna Sjöberg, lagets tredje rightfattade spelare skadades när juniorlaget spelade SM-slutspel.

– Jonna har gjort en första undersökning och ska träffa en specialist på tisdag så får vi se vad som sägs där. Hon trampade först snett och vred sedan till knät i samma moment. Första rapporten sa ledband och även något med korsbandet. De tror inte att korsbandet är av men det ska göras en magnetröntgen och sedan får vi veta statusen. Hon lär bli borta ett tag,  säger Gunnstedt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar