JAS

SDF-SM: Gästrikland F16

Gästriklands F16 gör sig redo för Distriktlags-SM och grupp 2. "Maja Johannesson är en spelare att hålla ett extra öga på"

För Gästriklands del så hittar vi många respass i gruppspelen under de senaste åren. Säsongen 11/12 dock, så finner vi en finalplats mitt i allt när man fick nöja sig med ett silver mot Uppland. Då var bland annat Sophia Lundmark lagkapten (numera i Endre) och truppen bestod i princip enbart av spelare från Gävle, Sandviken och Strömsbro. Strömsbro som faktiskt kvalat till SSL två gånger om därefter med just dessa spelare i truppen.

Strömsbro är fortsatt den föreningen som är distriktets högst placerade förening och därför hittar vi en hel del spelare därifrån.

Man kommer spela i grupp fyra med Halland, Göteborg, Östergötland samt Uppland och favoritskapet, det kommer man nog inte bära från start här. Kan det passa laget?

En spelare att följa
Maja Johannesson är utan tvekan en av distriktets största talanger på flicksidan, om inte den största. Kan bemästra i princip samtliga positioner och är egentligen för bra för att spela i division 2 som hon gör nu. En fin teknik och kan lösa situationer på oväntade sätt.

Truppen: 

Hanna Sjölander, Strömsbro IF
Diana Fällborg, Hofors IBK
Elin Sundstrand, Strömsbro IF
Maja Johannesson, Sandvikens AIK
Ellen Sundstrand, Strömsbro IF
Alice Winges, Hofors IBK
Emma Vågberg, Sandvikens AIK
Frida Landén, Strömsbro IF
Tova Holmgren, Strömsbro IF
Vera Rask, Strömsbro IF
Ebba Bognesand, Strömsbro IF
Lovisa Åström, Storviks IF
Thea Hedström, IK Sätra
Alva Eriksson, Strömsbro IF
Tilde Frammin, Strömsbro IF
Maja Thures,  Strömsbro IF
Mie Holm, IK Sätra
Fanny Lindberg, Sandvikens AIK
Olivia Östling, Strömsbro IF

 

Emma Åström från ledarstaben svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi är förmodligen inte det lag som kommer spela den mest publikvänliga innebandyn. Vi har anpassat vår spelidé efter den kvalité våra spelare har, vilket är snabbhet och bra avslutare. Vår idé är att spela ett lågt försvarsspel med snabba omställningar och avslut.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi är en väldigt tight grupp som har tränat tillsammans sedan i somras. Vårt mål är att sätta det spel vi tränat på och hela tiden ha roligt på vägen. Sedan strävar vi självklart efter att ta oss vidare från gruppen.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Redan förra året nämnde jag att Maja Johannesson är en spelare att hålla ett extra öga på, då ett år yngre. Det här året har hon åldern inne och har hunnit utvecklats ytterligare. Hon är en spelare som kan göra det oväntade och som vi tror kommer leverera. Ebba Bognesand som är född -01 är också en spelare att hålla koll på. Hon har mycket boll i sig men även en grym vilja och är fysiskt stark.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Göteborg, Uppland och Östergötland är de distrikt som är favoriter i gruppen, medan vi tillsammans med Halland inte förväntas vara så starka. Jag ser oss ändå som snäppet vassare än förra året och hoppas vi kan avancera några placeringar.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar