JAS

SDF-SM: Göteborg F16

Göteborgs F16 i Grupp 4. - Vi vill stå för en nutida innebandy som bygger på ett starkt försvar med trygga backar och målvakter, säger lagets tränare Thomas Nielsen

Senaste åren är det distrikts flickor födda 1999 som har lyckats bäst med en semifinalplats, men utöver det har man blandat och gett. Under de senaste 4-5 åren har man missat slutspelet flertalet gånger om, en trend som man säkerligen vill vända nu.

Leder laget gör Thomas Nielsen och Tim Edwardsson, två herrar som stått för imponerande resultat med Pixbos DJ-JAS samt USM-laget. Där har man flertalet silverpengar och det återstår att se om man kan få in samma vinnarmentalitet här. Oavsett vad så är det en bra grund att börja på när man kliver in i detta mästerskap.

Att Pixbo och Lindome dominerar klubbtillhörigheterna i den här truppen är inte helt oväntat sett till vilka lag som varit starkast på flicksidan under de senaste åren. Pixbo som distriktets storklubb har en viss press på sig att leverera och Lindome har nu nått allsvenskan med sitt A-lag, ett kvitto på framgången.

En spelare att följa
Linnea Gustavsson är en offensiv klasspelare som nu valt att fortsätta karriären i Lindome (kom från Kärra). Besitter både tekniken och målsinnet som behövs för att vara ett stort offensivt hot och bli inte förvånad om hon kliver fram när det behövs.

Truppen:
Jonna Magnemyr, Lindås IBK
Sara Viklund, FBC Lerum
Anna Bergendahl, FBC Lerum
Hanna Järdhage, IK Zenith
Moa Bernvid, Lindome IBK
Linnea Gustavsson, Lindome IBK
Caroline Trysberg, Lindome IBK
Denise Nilsson, Lindome IBK
Alva Westling, Lindome IBK
Anna Grundin, Lindome IBK
Elin Hagström, Lindås IBK
Moa Cedhagen, Lindås IBK
Sandra Elofsson, Partille IBS
Josefine Beckman, Pixbo Wallenstam IBF
Alice Gunnarsson, Pixbo Wallenstam IBF
Moa Starkenberg, Pixbo Wallenstam IBF
Cornelia Revellé,  Lindås IBK
Malin Modorato, Pixbo Wallenstam IBF
Rebecca Abrahamsson, Pixbo Wallenstam IBF
Hanna Johansson, Sportlife Kungälv IBK
Thomas Nielsen, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill stå för en nutida innebandy som bygger på ett starkt försvar med trygga backar och målvakter. Ett uppställt spel som gör det svårt för motståndarna att komma förbi till avslut. Anfalls mässigt är det tålamod med lite finess som kommer att visas upp i Umeå.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har inga direkta mål uppsatta, men jag vet att ALLA tjejer vill vinna ett guld och det vill även vi tränare. Delmål är att sätta vårt försvar till 100% och sammansvetsa gruppen så att man har känslan av att det är ett klubblag man spelar i.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Alla tjejer kommer att vara tongivande för vårt lag ,men är det en spelare som jag tror kommer sticka ut så är det Moa Bernvid från Lindome som enligt mig kommer att gå en riktigt fin framtid till mötes. En spelare som är väldigt avig men samtidigt väldigt rak. Kan dribbla av vilken spelare som helst och är inte rädd för att bryta in i banan. En väldigt komplett spelare trots sin unga ålder. Jag tycker synd om dom backarna som kommer att få möta Moa.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Våran grupp ser intressant ut. Lite blandat där jag anser att vi i Göteborg och Östergötland får ses som stora favoriter helt klart. Sen vill jag rekomendera er alla att gå in på våran hemsida där ni kan läsa mer om tjejerna och även följa våran resa till Umeå och under Umeå.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar