JAS

SDF-SM: Norrbotten F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Norrbottens Flicklag i Grupp 3. - Vi kommer att vara aggressiva över hela banan och spela med fart och fläkt, säger Jonas Johansson huvudtränare.

Distriktet i sig innehar ganska få olika serier och just på damsidan är det ett fåtal flickserier som kombinerar damettan. Man är heller inte representerade i JAS av någon klubb utan alla finns inom distrikts serier.

Distriktet finns inte med varje år, men förra året deltog man i F16 och året innan i F15. Väl där har man slutat på tredjeplatser och varit nära slutspel, men istället fått spela placeringsmatcher.

I princip samtliga tjejer återfinns i de lagen som tillhör distriktets division 1-serie, där två av spelarna till vardags går på RIG dock, där man spelar i damallsvenskan, kombinerat med spel i JAS. Flertalet av spelarna har rutin sedan tidigare SM och vet vad det handlar om. Tilda Engberg är en av dem som faktiskt gör sitt tredje till och med, vilket även gäller ett par andra namn.

Man kommer spela i grupp tre tillsammans med Gotland, Småland, Västerbotten och Västergötland. Där känns det definitivt som att man inte är någon slagpåse och kan säkerligen ställa till med problem.

En spelare att följa
Cornelia Palmér lär bli en viktig sista utpost för sitt lag, både med sin rutin och sin spetskvalité. Har en bra och trygg grundposition vilket gör att hon ofta sitter rätt när skotten kommer och har ett bra utkast.

Truppen: 

Cornelia Palmér, RIG
Lovisa Nilsson, Öjebyns IBF
Othila Forsberg, Öjebyns IBF
Julia Wikström, Öjebyns IBF
Emma Gustafsson, Haparanda AIK
Miranda Öhlund, Sunderbyns SK
Ida Rutberg, Sunderbyns SK
Linn Strömbäck, IBK Boden
Anna Arenbro, Sunderbyns SK
Magda Wiklund, Öjebyns IBF
Fanny Lindgren, IBF Argentum 91
Moa Krukka, Team Kalix IBK
Klara Åkerlund-Löwenborg, Sunderbyns SK
Moa Ekblom, Sunderbyns SK
Tilde Bedinger, Sunderbyns SK
Tilda Engberg, Öjebyns IBF
Wilma Johansson, RIG

Jonas Johansson, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Norrbotten kommer att försöka stå för en modern innebandy. Vi kommer att vara aggressiva över hela banan och spela med fart och fläkt. Givetvis kommer vi att ha gnuggat försvar lite extra då truppen är ganska offensiv i grunden.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi tycker att det är dags för oss att komma till A-slutspel. Har alla sin bästa dag och lite tur med gruppspelet är semifinal möjligt. Och väl där kan allt hända!

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Ja flera stycken hoppas vi. Vi har inte mindre än fyra tjejer som har varit med ända sedan F 98 SM. Två går på RIG och en tredje var på uttagningarna och blev reserv.

– Vi har en handfull spelare som är inne på sitt andra eller tredje SM och får för första gången möta jämnåriga motståndare. Eftersom vi är ett litet distrikt kommer vi att ha med ett gäng vassa 01:or som vi också tror kommer göra mycket bra ifrån sig.

– Cornelia Palmér i målet kommer att vara enormt viktig för laget. Tre säsongers rutin i näst hösta ligan. Cornelia avslutade förra säsongen som förstakeeper i Notviken. När hon en bra dag, då är det svårt att göra mål.

– Wilma Johansson, som gör sitt 3:e SM som Norrbottens kapten, har under de tre senaste åren gång på gång bevisat sin kapacitet att vara matchvinnare i divison 1 norra och numera allsvenskan.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– En svår grupp. Det är alla grupper om man kommer från Norrbotten. Vi hoppas att vi har möjlighet att utmana Småland och Västerbotten om platserna som ger A-slutspel. Småland är ett stort distrikt med fina årskullar de senaste åren. Deras 00:or har vi inte järnkoll på, ännu. Västerbotten, starkt distrikt som har haft lite tungt på SM sista åren. 00:orna är vassa, vi känner igen spelare från div 1 fjol och numera allsvenskan norra. Västergötland och Gotland har vi inte alls koll på som lag i nuläget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar