JAS

SDF-SM: Örebro P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Örebros Pojklag i Grupp 4. - Vårt mål är att vinna SM, säger Örebros tränare Janne Ekengren.

Örebro som distrikt kanske inte har överpresterat under de senaste turneringarna, utan många förknippar säkerligen distriktet med framgångarna man skördade i JAS för ett par år sedan, där IBF Örebro tog dubbla guld. Trots det så finns det många lovande spelare som växt fram i detta distriktet och det här året har man ett par spännande namn.

Sist det begav sig missade man slutspelet och det gjorde man även i dubbla klasser året innan det, alltså säsongen 14/15. Det man har till sin fördel den här upplagen är att många av spelarna som återfinns i truppen, redan kände på spel i SDF-SM under förra säsongen, då som underåriga. Isak Palmen, Filip Gillberg, Jakob Forsberg, Niklas Hagman och Viktor Westlin (Samtliga från Lillån), är ett par namn som fanns med senast i Linköping och därmed skaffat sig nödvändig rutin. Med i truppen finns även ett par 01:er, bland annat Malte Lundmark och Emil Ruud.

Trots sin ringa ålder så är det många som fått känna på spel i JAS, både den här säsongen, men faktum är att många spelade redan förra säsongen. Isak Palmén fick gott om speltid i det Lillån som tog SM-silver och 01:duon har imponerande facit i IBF Örebro. Det finns gott om talang i laget och det ska bli spännande att följa!

Gruppen man lottats in i är grupp fyra, där man kommer möta Värmland, Västergötland, Uppsala, Hälsingland samt Härjedalen/Jämtland. En grupp som på förhand känns öppen och Örebro vill säkerligen ändra på distriktets negativa trend de senaste åren.

En spelare att följa
Filip Gillberg är en offensiv spelare som är en riktig sniper. Har ett bra skott, träffar ofta mål och missar sällan en chans. Går sällan mållös från en match och kan bli matchvinnare flertalet gånger om.

Truppen: 

Jakob Forsberg, Lillån IBK
Filip Matz, IBF Örebro
Isac Hjelm, IBF Örebro
Niklas Hagman, Lillån IBK
Gabriel Dolk, Lillån IBK
Anton Jerlström, IBF Örebro
Vincent Asplund, Lillån IBK
Simon Möller, Örebro SK Ungdom
Svante Svedin, IBF Örebro
Hampus Ardland, IBF Örebro
Emil Ruud, IBF Örebro
Viktor Westlin, Lillån IBK
Hampus Håkansson, IBF Örebro
Hannes Nygren, Örebro SK Ungdom
Nils Kero, IBF Örebro
Linus Preis, IBF Örebro
Emil Backeborn, IBF Örebro
William Ardesjö, IBF Örebro
Filip Gillberg, Lillån IBK
Malte Lundmark, IBF Örebro

 

Janne Ekengren från ledarstaben svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Tanken är att vi ska vara noggranna i försvarsspelet samt spela en kreativ och offensiv innebandy.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vårt mål är att vinna SM.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vill inte peka ut någon enskild spelare då jag tycker vi har ett flertal bra spelare som kan göra skillnad. Kan väl nämna våra två målvakter Jakob Forsberg och Filip Matz. Utan bra målvakter så är det svårt att vinna SM-Guld.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Jag tror att det står mellan oss och Uppland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar