JAS

SDF-SM: Östergötland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Östergötlands Flicklag i Grupp 4. - Med lag som Göteborg och Uppland i gruppen, så får vi en intressant utmaning att ta oss till slutspel, säger lagets tränare Dan Leijon.

Framgångarna på flicksidan i Östergötland är inget man kan skryta med under de senaste säsongerna. Någon enstaka kvartsfinal, men annars är det respass i gruppen alternativ placeringsmatcher som det handlat om, gång på gång. Förra året blev det just kvartsfinal, där Amanda Ljunggren hade stor påverkan då hon var inblandad i åtta av lagets elva mål. Nu är Ljunggren ett år för gammal och gör poäng med jämna mellanrum i SSL istället.

Inte helt oväntat är det stor dominans från de två Linköpingsklubbarna i den här truppen. IBF Linköping som är topplag i division 1 och Linköping Ungdom som hankar sig fram i allsvenskan. Amanda Lindbom, Jennifer Svernlöv och Josefin Nelly är tre av de spelarna som fått störst förtroende i allsvenskan under inledningen av säsongen. Om vi istället ser till IBF så är det många spelare som kombinerar spel där med spel i Juniorallsvenskan. Bland annat Julia Lindskog, Klara Hagenbrant, Madeleine Sagent och Ida Jildentun.

Linköping gör sin andra säsong i SSL, men har haft det tuffare under sin andra säsong. Är det ett tecken som speglas överlag för flickinnebandyn i Östergötland eller ska detta vara kullen som ska vara distriktets framtid? Inte heller i DJSM och liknande har lagen från detta distrikt presterat något märkvärdigt.

En spelare att följa
Ida Jildentun är en back som redan har en hel del rutin från seniorspel. En snabb back vilket gör henne till ett hot, något som hon kombinerar med ett bra skott. Lär få mycket förtroende och säkerligen visa vilken duktig spelare hon är. Gör sitt andra SM.

Truppen: 

Agnes Söderbaum, Linköping IBK Ungdom
Amanda Lindbom, Linköping IBK Ungdom
Ebba Olofsson, IBF Linköping
Elin Lindqvist, Linköping IBK Ungdom
Emma Svensson, IBF Linköping
Filippa Bagge, Solfjäderstaden IBK
Ida Jildetun, IBF Linköping
Ida Pettersson, IBF Linköping
Jennifer Svernlöv, Linköping IBK Ungdom
Johanna Candell, IBF Linköping
Josefine Nelly, Linköping IBK Ungdom
Julia Lindskog, IBF Linköping
Junis Andersson, IBF Linköping
Klara Hagenbrant, IBF Linköping
Lisa Svensson , IBF Linköping
Louise Crona, IBF Linköping
Madeleine Sagent, IBF Linköping
Sara Svensson, IBF Linköping
Stina Lindell, Linköping IBK Ungdom
Tilda Samuelsson, IBF Linköping

 

Dan Leijon, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill spela med hög fart, stor rörlighet och ha riktigt roligt när vi spelar.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Att gå till slutspel.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Inte en enskild spelare, utan hela laget.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Med lag som Göteborg och Uppland i gruppen, så får vi en intressant utmaning att ta oss till slutspel. Dessutom kan man aldrig räkna bort Gästrikland eller Halland heller. Göteborg bör vara favoriten.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar