JAS

SDF-SM: Östergötland P16

Östergötlands P16 i grupp 2. - Målen är lite stereotypt att gå vidare från gruppen och sedan ta en match i taget, men givetvis är det slutliga målet att vinna SM, säger lagets tränare Jonas Jacobsson.

Östergötland kommer spela i grupp två, tillsammans med Göteborg, Norrbotten, Skåne och Gästrikland. Östergötland har haft en stark kull med spelare födda 1999 som bland annat har en final i P15-SM på pappret. Nu är det dags för denna kullen att ta över och det är en trupp som trots sin ringa ålder, tagit tongivande roller i sina JAS-lag.

Inte minst för spelarna från Ledberg som har ett såpass ungt lag att kullen 00, är den ledande kullen. Truppen domineras av spelare från just Ledberg, där istället storklubben Linköping är något mer blygsamt representerad än vanligt. Det ska tilläggas att flera av spelarna i Ledbergs, kom till laget just inför den här säsongen (Cheeseman och Carlsson t.ex.). En annan är Sebastian Gustafsson som anslöt från Bergs IK, som återfanns i truppen säsongen 14/15 vilket även gäller Daniel Johansson (Ny från Vingen). Då gick Östergötland dock svagt och det är säkerligen en del revanschsugna spelare.

Överlag så satsar ganska många klubbar i distriktet på spel i Juniorallsvenskan och det återstår att se om det ger utdelning under SDF-SM. Om vi ser till seniornivån, så finns många spelare i division 3, där man dock gör mer än godkända resultat.

En spelare att följa
Olle Hemmingberg har flyttat till Jönköping och Sandagymnasiet, en av Sveriges bäst lovande spelare. Kan användas på flera olika positioner och är i sin spelstil, väldigt komplett. En ledartyp som lär styra sitt lag oavsett vilket position han spelar och en spelare som lär göra stort avtryck i JIK innan hans treåriga utbildning är överdär.

Truppen: 

Axel Spens Cossin, Ledberg IBF
Daniel Johansson, Ledberg IBF
Emil Ljungström, Ledberg IBF
Eddie Gustafsson, Ledberg IBF
Felix Carlsson, Ledberg IBF
Filip Ljungström, Ledberg IBF
Filip Samuelsson, Ledberg IBF
Isak Badic, Ledberg IBF
Jesper Bååth, Solfjäderstaden IBK
Lucas Karlsson, Linköping IBK Ungdom
Ludvig Arvidsson, Linköping IBK Ungdom
Ludwig Bernholtz, Linköping IBK Ungdom
Niclas Söderpil Jakauby, Linköping IBK Ungdom
Olle Hemmingberg, Jönköpings IK/NIU
Oskar Petersson, Åby IBK
Philip Fox, Ledberg IBF
Robert Cheeseman, Ledberg IBF
Samuel Derelöv, Solfjäderstaden IBK
Sebastian Gustafsson , Ledberg IBF
Timmy Lindquist, Ledberg IBF

 

Jonas Jacobsson, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Laget är naturligt offensivt men vi ska försöka balansera det med en tight defensiv.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Målen är lite stereotypt att gå vidare från gruppen och sedan ta en match i taget, men givetvis är det slutliga målet att vinna SM.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Lagkaptenen Olle Hemmingberg som både är viktig pådrivare och poänggörare.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Om man ska gå på förhandssnacket är nog Göteborg och Östergötland lite favoriter, men gruppen är jämn och formatet med snabba matcher på 3×15 min rullande tid bjuder in till överraskningar, så det gäller att vara på topp från start.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar