Foto: RG Fotomedia
JAS

SDF-SM: Södermanland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Södermanlands Pojklag i Grupp 1. -Vi har många duktiga killar men någon att hålla ett extra öga på är Simon Westgärds som till vardags spelar i RIG, säger tränare David Normark.

Ett distrikt som inte hör till det största, men som ändå kan mönstra en hel del olika föreningar och framförallt spännande föreningar. Distriktet har fostrat en del intressanta spelare som numera spelar i SSL bland annat och det är fortsatt flertalet spelare som är på tapeten när man pratar om nästkommande generation.

Senaste distriktsmästerskapet när pojkar och flickor födda 1999 spelade, så nådde man ett A-slutspel, men väl där föll man mot Stockholm. Då hette ”stjärnorna” bland annat Lucas och Kevin Rigogiannis och det var ett relativt starkt lag man ställde upp med, framförallt spetsen man hade. Åren där innan så har bland annat Karl-Johan Ahlroth varit en ledande spelare. Vem axlar då rollen denna gången?

Jodå, det finns potentiella namn här med. Inte helt oväntat är det Nykvarn som har flest spelare i den här truppen, men där även Onyx bidrar med flera namn och framförallt spets. Gustav Granlöf och Simon Westgärds är två potentiella matchvinnare och från Onyx finner vi duon Erik Nilsson och Leo Åhamn som rankas högt inom både föreningen och distriktet.

En spelare att följa lite extra
Finns flertalet namn att peka ut, konkurrensen är tuff, men Gustav Granlöf är sevärd. Inte för att han kanske är den som bjuder på Sveriges mest unika dragningar eller liknande, men oerhört kraftfull i sin spelstil och långt fram i utvecklingen. Besitter det mesta för att bli en storspelare och kan spela på alla positioner. Oerhört användbar för sitt lag och blir en nyckelpjäs.

Truppen: 

Kevin Bergström, Strängnäs IBK
Lucas Persson, IFK Gnesta
Leo Åhamn, Onyx IBS
Elias Forsén, Ledberg IBF
Felix Lange, Torshälla IBK
Emil Yngerfors, Nykvarn IF
Tobias Olinder, Strängnäs IBK
Max Häggman, Nykvarn IF
Sebastian Thorberg, Nykvarn IF
Gustav Granlöf, Nykvarn IBF-U
Sebastian Gejskog, Onyx IBS
Simon Westgärds, RIG Umeå
Erik Nilsson, Onyx IBS
William Hasselkvist, Onyx IBS
Liam Arvidsson, Nykvarn IF
Mikko Toivonen, Nykvarn IF
Casper Olsson, Trosa Edanö IBK

 

David Normark, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi ska försöka bjuda på en fartfylld innebandy .

Vad har ni för mål uppsatta?

– Målet är självklart att ta sig vidare från gruppen och sen ta en match åt gången, men det är klart att vi är där för att försöka ta hem guldet till Södermanland .

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi har många duktiga killar men någon att hålla ett extra öga på är Simon Westgärds som till vardags spelar i RIG.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Det känns som en jämn grupp på förhand där Stockholm får gälla som favoriter till gruppsegern.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar