JAS

SDF-SM: Värmland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Värmlands Flicklag i Grupp 1. - Traditionen har visat att Värmland kan gå långt och den kapaciteten tror jag att även den här årskullen har, säger tränare Niclas Andersson.

Värmland har under de senaste åren var relativt bortskämda på flicksidan. Namn som Frida Nordling, Amanda Berggren, Klara Danielsson, Frida Swahn, Alexandra Terner och Mathilda Jansson har återfunnits i  distriktslagen och bärgat fina framgångar åt distriktet. Förra året vann man ett guld efter suddenvinst mot Småland, året innan nådde man semifinal i F17 och tog guld i F15. Även säsongen 12/13 tog man ett guld i F15-klassen och ni förstår själva att man varit ett dominerande distrikt under de senaste tre-fyra åren.

Namnen ovan har nu gjort sitt och det är istället kullen med spelare födda 2000 som står på tur att försöka försvara guldet. Truppen domineras av spelare från Skoghall, en förening som går starkt på flicksidan i många serier och kanske varit lite i ”skymundan” av Hagfors och Karlstad under de senaste åren. Karlstad med lag i SSL och Hagfors som haft/har flertalet spelare i U19-landslaget och även gått bra i USM.

De flesta av spelarna återfinns i de lägre divisionerna, division 2 och damjuniorserier, samt JAS-serien. Ett relativt orutinerat lag med andra ord där Skoghallstrion Wilma Persson, Kristin Stenbom och Lisa Holmberg är de som registrerats för en match i föreningens allsvenska lag.

En spelare att följa
Wilma Persson har fått förtroendet i allsvenskan av en anledning. Hon är vass! En poängmakare i hög utsträckning som blir ett hot med sin fart och sitt skott.

Truppen: 

Ida Samuelsson, Munkfors IBK
Desireè Svensson, Skoghalls IBK
SannaRubin, Degerfors IBK
Mathilda Unzeitig, Degerfors IBK
Julia du Puy, Edebäck IBF
Nora Hägglund, Karlstad IBF Ungdom
KristinLarsson, Hagfors IF Ungdom
Ida Rönning, Hagfors IF Ungdom
Sara Persson, Skattkärrs IK
Jasmine Bontè, Skoghalls IBK
Lisa Holmberg, Skoghalls IBK
Nora Höögh, Skoghalls IBK
Carolina Karlsson, Skoghalls IBK
EmelieLidström, Skoghalls IBK
Nathalie Pallman, Skoghalls IBK
Vilma Persson, Skoghalls IBK
AnnikaStenbom, Skoghalls IBK
KristinStenbom, Skoghalls IBK
Linn Von Bahr, Skoghalls IBK
EmelieÅkesson, Skoghalls IBK

Niclas Andersson, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Min förhoppning är att vi vågar utmana oss själva att spela med hög fart och hitta kreativa lösningar. Vi vill självklart äga så mycket boll som möjligt. Samtidigt kommer vi möta väldigt bra lag redan i gruppen och får därför räkna med att vi kommer testas ordentligt även i defensiven. Intensitet och initiativ kommer vara ledord både offensivt och defensivt.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Traditionen har visat att Värmland kan gå långt och den kapaciteten tror jag att även den här årskullen har. Samtidigt har vi som sagt lottats mot flera tuffa motstånd i gruppspelet. Vi har tillräcklig bredd och kapacitet för att orka med en lång turnering, men jag tror att det blir en lika tuff uppgift att ta sig vidare från gruppen.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Jämfört med tidigare värmländska årskullar har vi faktiskt inga på förhand givna stjärnor. Däremot har vi en hel del tjejer som kan få sitt stora genombrott uppe i Umeå. För många är det första gången man spelar på den här nivån och det ska bli riktigt spännande att se vilka tjejer som lyfter i de här sammanhangen.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vi har en jättekul utmaning framför oss, nu när vi får möta så bra lag redan i gruppspelet! I mina ögon är det främst vi, Skåne och Stockholm som slåss om de två första placeringarna i gruppen. Det baserar jag visserligen bara på att det historiskt varit tre framgångsrika distrikt. Stockholm har klart flest spelare att välja på och får väl gälla som favoriter, men med bara tre matcher finns det inga livlinor och grupperna slutar ofta med en hel del nerv. Öppningsmatchen mellan Skåne och Stockholm ger oss nog en liten hint om vad vi kan förvänta oss av de två lagen under resten av turneringen.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar