Foto: David Rönnblom
JAS

Södermanlands Simon Westgärds ser fram emot SDF-SM

En av spelarna som kommer vara på plats och göra sitt första SDF-SM är Simon Westgärds som kommer representera Södermanland. - Jag har väl väntat ett tag nu och ser verkligen fram emot det. Det ska bli riktigt kul att få representera Sörmland, säger forwarden till ibnytt.se.

Detta är andra säsongen när man enbart spelar ett SDF-SM, jämfört med tidigare då man spelade två turnering varje år. Dels för 15-åringar, men även för 17-åringar.

– Det tycker jag är riktigt tråkigt. Man skulle gärna vilja spela fler än ett SDF-SM.

Södermanland kommer spela i grupp ett tillsammans med Stockholm, Dalarna, Västernorrland och Halland.

– Har inte så jättebra koll på något av lagen förutom Stockholm som jag vet har ett riktigt starkt lag som troligtvis kommer att ligga i toppen. Förhoppningsvis så är väl vi också med där i toppen.

Westgärds som är bördig i Nykvarn, har inför den här säsongen flyttat upp till Umeå för att gå på riksidrottsgymnasiet. Bland hans klasskamrater så finns det spelare som kommer representera både Stockholm och Dalarna, spelare han nu kommer få möta i gruppen.

– Jag tycker bara att det ska bli riktigt roligt att få möta dom. Sen är det klart att det blir speciellt eftersom att vi alla känner varandra så bra.

Vad kommer krävas av er för att nå framgång i SDF-SM?

– Att vi spelar på våran högstanivå hela tiden och aldrig ger upp. Hårt slit och noggrannhet kommer att vara viktigt för oss.

För Westgärds så har hösten sett något annorlunda ut med tanke på att Umeå numera är bostadsorten. Han har därmed inte kunnat medverka på samtliga samlingar, men känner sig lugn ändå.

– Tror inte de kommer att påverka så mycket, jag har hunnit med att träna några träningar och jag känner alla sen innan så de ska nog inte påverka något speciellt. Sen är det ju många från Nykvarn också som jag spelat massor med innan.

Vem i laget ser du som en nyckelspelare?

– Sebastian Thorberg! Han är riktigt viktig för vårt lag. Han tar ett mycket stort ansvar och ger aldrig upp. En riktig förebild i laget!

Vem står som slutsegrare i SDF-SM?

– Jag ser Stockholm som den stora favoriten. Men hoppas och tror såklart att vi ska kunna vara med och fightas om guldet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar