Höllvikens IBF

Målrikt när Storvreta vann

Det blev en målrik match när Storvreta vann borta mot Höllviken med 9-6.

Höllviken sist i tabellen i stort behov av poäng mot Storvreta som placerar sig strax över slutspelsstrecket blev en jämn och svängig match där hemmalaget tar ledningen genom Fredrik Sjöstedt. Därefter följde två powerplay för Storvreta utan mål och istället är det efter att Viktor Klinsten straffräddat och direkt efter i boxplay kastar Klinsten ett långt utkast till en en framrusande Henrik Stenberg som backhandknackar in kvitteringen. Höllviken tog sedan på nytt ledningen och i Storvretas tredje powerplay för dagen krävdes det bara 4 sekunder innan kvitteringen kom till 2-2 vilket också var periodsiffrorna efter de första 20 minuterna där Höllviken hade ett visst övertag och skapade flest chanser.

5 mål i den andra perioden

Historien med hemmaledning och reducering skulle upprepa sig i den tredje perioden och den här gången är det Jesper Berggren som står för kvitteringen när han stegar upp från sin backplats längs vänsterkanten och gör 3-3 med mycket trafik framför mål. Storvreta skulle sedan bryta trenden och för första gången i matchen ta ledningen. En ledning som blev kortvarig i denna svängiga match när Höllviken kvitterar 16:58. Bara knappa två minuter senare är det Jesper Berggren som återigen trampar längs vänsterkanten men den här gången serverar han Henrik Stenberg som gör sitt tredje mål i matchen.

Två frislagsmål för Storvreta

För första gången i matchen skulle det bli en tvåmålsledning och det efter att Albin Sjögren förvaltat ett frislag i offensivt vänsterhörn. Sjögren trampar länge och väl upp i slottet och får relativt ostört prickskjut in in 4-6 efter 1:15. Efter två snabba mål av hemmalaget i den andra perioden var det kvitterat igen i matchen och 5-6 målet är riktigt snyggt när Pontus Karlsson hårt skjuter i första kryss, otagbart för Klinsten. Hemmalagets glädje skulle dock bli kortvarig när Jimmie Pettersson replikerar efter att Stenberg jobbat fram bollen. Trots chans i powerplay lyckades inte Höllviken inte komma tillbaka utan istället är det Robin Nilsberth som gör 6-8 på frislag och Victor Andersson som får avsluta målskyttet 6-9.

Seger för Storvreta som i vilket fall tillfället utökar avståndet neråt till slutspelsstrecket. Fortsatt kämpigt för Höllviken sist i tabellen som dessutom har en match mer spelat än lagen ovanför.