JAS

SDF-SM: Dalarna F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång om Dalarnas Flicklag i Grupp 2. - Vi har höga ambitioner! Väl i ett slutspel kan allt hända, vi är ödmjuka inför uppgiften och vet hur tufft motståndet är och att allt måste klaffa för att man skall nå riktigt långt, säger Lars-Olov Olsson i tränarstaben.

Förra året nådde man en semifinalplats efter att bland annat ha slagit ut Stockholm i sin kvartsfinal och överlag så har man en fin tradition att ofta nå slutspelet. Extra stark var prestationen förra året om man ser till att drygt halva truppen var födda 2000, vilket man självklart har en enorm fördel av det här året.

Av tradition så brukar KAIS Mora bland annat vara en förenings som representeras starkt här, men nu är det istället Falun och Hedemora bland annat som står för starka bidrag. Tillkommer till truppen gör även tvillingduon Clara och Frida Hellgren

Dalarna kommer spela i grupp två med Södermanland, Västernorrland, Västmanland samt Örebro, där man säkerligen får bära ett visst favoritskap när det kommer till diskussionen om vilka som har chans att ta sig vidare.

En spelare att följa

– Josefin Svarfvar är ytterligare en i släkten som har innebandyn i sig. En otroligt duktig forward som är lika bra åt båda håll. Fin teknik och känsla och ett bra skott. Har redan nu registrerats i Svenska Superligan för KAIS Mora och det är nog bara en tidsfråga innan hon verkligen slåss om platserna.

Truppen: 

Ronja Gunnarsson, IBF Hedemora
Ida Hedén, IBF Falun ungdom
Lydia Pernling, Kais Mora UIF
Frida Backlund, IBF Hedemora
Ida Eliasson, IBF Borlänge
Hanna Eriksson, IBF Falun ungdom
Ellen Gunnarsson, Kais Mora UIF
Clara Hellgren, IBF Falun
Frida Hellgren, IBF Falun
Elin Hultmark, IBF Leksand
Jonna Jonsson, Kais Mora UIF
Ida Karlgren, IBF Falun ungdom
Emilia Käll, IBF Falun ungdom
Cajsa Lindén, IBF Hedemora
Linn Martinsson, IBF Falun ungdom
Hanna Ohlsson, IBF Hedemora
Elsa Rendalen, IBF Falun ungdom
Josefin Svarfvar, Kais Mora UIF
Saga Byhlin, IBF Hedemora
Joanna Söderlund, IBF Falun ungdom
Lina Tollsten, IBF Hedemora
Julia Tenlén, Kais Mora UIF
Hanna Töpfer, IBF Borlänge

Lars-Olov Olsson i tränarstaben svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– En aktiv innebandy där alla är delaktiga och vi har mycket boll genom ett strukturerat försvarsspel och ett kreativt anfallsspel.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har höga ambitioner! Väl i ett slutspel kan allt hända, vi är ödmjuka inför uppgiften och vet hur tufft motståndet är och att allt måste klaffa för att man skall nå riktigt långt.Vi har förberett oss väl och skall verkligen ge allt för att vara med och göra upp om det! Som ”vanligt” får Värmland, Stockholm och Småland ses som favoriter.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Laget och bredden kommer att vara vår stora styrka, sedan har vi ett antal spelare som säkerligen kommer kliva fram och leverera poäng

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Alltid svårt att säga från årgång till årgång, man vet för lite om respektive distrikts verksamhet. Men för att försöka sig på en gissning, vi har för avsikt att vara ett av två lag som går vidare till slutspel, Av hävd brukar alltid Västmanland vara starka medans Södermanland och Västernorrland har som vi, mer varierande resultat på sina ålderskullar och är jokerutmanare om slutspelsplatserna, Svårast att nå slutspel får nog Örebro.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar