Foto: David Rönnblom
JAS

SDF-SM: Stockholm P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Stockholms Pojklag i Grupp 1. - Men självklart måste vi se oss själva som favoriter och hoppas kunna hantera de, säger Mårten Engström i ledarstaben.

Stockholm kommer spela i grupp ett. Där återfinns även Dalarna, Halland, Södermanland och Västernorrland. Stockholm kommer få gälla som favorit i gruppen, men även till slutsegern. Som vanligt kan huvudstaden mönstra ett starkt lag, men denna uppsättning är riktigt vass där ett visst gäng fostrade i Salem/Nykvarn kommer bli nyckelspelare.

Att Stockholm tagit flertalet guld under de senaste åren har nog ingen missat och den trenden vill man säkerligen hålla i liv. Salems IF kunde under fjolårsässongen dominera fullständigt i sin klass och man vann i princip allt man kunde. Laget skördade framgångar med sin höga man-man press och det återstår att se vad som brukas här. Klart är att Salemstommen (där nu flera återfinns på RIG), kommer ha nyckelroller, men även Nilbrink, Bengtsson, Kollberg och Almlöf är namn som besitter riktigt hög klass.

Många av spelarna har redan nu tongivande roller i sina JAS-lag, flera av dem gör det bra i division 1 och Patrik Gustavsson har redan nu fått allsvensk speltid i relativt stor utsträckning. Med den rutinen och klassen man har, ska man vara oerhört svårstoppade.

En spelare att följa
Hampus Ahrén, en oerhört talangfull forward som spottade in poäng i Nykvarn, gjorde detsamma i Salem (där han även debuterade i Allsvenskan) och som nu acklimatiserat sig i division 1 på kort tid. Tillsammans med sina radarpartners, om han nu matchas med Hedstål och Wettergren, så blir man utan tvekan, turneringens vassaste femma. Ahrén besitter en fin teknik, ett bra spelsinne och ett härligt rörelsemönster som gör det svårt för många backar.

Truppen: 

Hugo Kalberg, Älvsjö AIK Fritid
Tim Gingborn, Salems IF
Erik Fredriksson, Bele Barkarby IF IBF
Alexander Neiglick, Danderyds SK
Fabian Lindbäck, FBI Tullinge
Gustav Wadell, Salems IF
Patrik Gustavsson, Salems IF
Adam Nilbrink, Åkersberga IBF
Gustav Lindqvist, Älvsjö AIK Fritid
Jesper Andersson, Bele Barkarby IF IBF
Hampus Ahren, Salems IF
Joacim Larsson, Farsta IBK
Albin Hedstål, Salems IF
Linus Kollberg, Täby FC
Isak Bengtsson, Bele Barkarby IF IBF
Edvin Engbom, Huddinge IBS
Anton Ostella, Bele Barkarby IF IBF
Hannes Kjellberg, Salems IF
Victor Wettergren, Salems IF
William Almlöf, Täby FC

 

Mårten Engström i ledarstaben svarar följande på frågorna:

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– En snabb och fartfylld innebandy kryddad med mycket kvalité.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Att ta oss till final och stå som vinnare!

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Nej, de är ett helt gäng!

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Har inte så jätte bra koll på de andra distrikten, har koll på ett gäng grabbar i Sörmland bla Simon Westgärds, kan tänka mig att de kommer göra bra ifrån sig. Dalarna brukar få ihop det bra så där kan vi ha en bubblare. Men självklart måste vi se oss själva som favoriter och hoppas kunna hantera de.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar