JAS

SDF-SM: Bohuslän-Dals P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Bohuslän-Dals Pojklag i Grupp 3. - Vi är ett litet distrikt och måste fokusera på ett disciplinerat försvarspel, snabba spelvändningar men även försöka få lite skönt rull i anfallszonen, säger Huvudtränare Martin Svedberg.

Ett litet distrikt som haft svårt att mönstra lag i vissa årgångar, men som nu är med i grupp tre tillsammans med Gotland, Småland, Västerbotten och Västmanland. Som litet distrikt och få föreningar så har man ett utbud som inte alls kan matcha de stora distrikten, men trots det finns det spets. I de två senaste SM:en (P15 säsongen 14/15, och P16 förra säsongen), så har man haft det tungt, där man dock i det senaste tog fyra poäng och bara var två poäng ifrån en plats i A-slutspelet. Lägg där till att man länge hade en stor ledning mot Halland, där man till sist fick nöja sig med en poäng. Seger där och läget hade varit annorlunda.

I och med det lilla distriktet man är, så har flera av spelarna varit med både vid ett och två SDF-SM sedan tidigare. Jesper Wallström, Jesper Kroneberg, Linus Nestorsson och Lukas Åkerström är en duktig kvartett med rutin och som säkerligen lär ingå i lagets förstafemma. Tidigare återfanns samtliga i Herrestad, men numera spelar de tre sistnämnda i Lockerud Mariestad där man kombinerar med skolgång på NIU-gymnasiet. Just denna förstafemma lär vara otrolig avgörande om laget ska ha chans på slutspel.

Ett par av spelarna har rutin från seniorspel och med de tongivande rollerna man haft åren igenom, så är man vana att bära ett ansvar. Det återstår att se om man kan ta sitt ansvar när det blir skarpt läge. Att många av spelarna tillhör/tillhört samma förening länge är ingen nackdel, men frågan återstår hur man har fått ihop förberedelserna när man spelare utspridda på olika gymnasium och i olika klubbar? Även om många säkerligen ser Småland som favorit, så ska detta lilla distrikt inte underskattas.

En spelare att följa
Linus Nestorsson tog klivet till Vadsbogymnasiet och därmed spel i Lockerud. Där har han redan fått en viktig roll i klubbens JAS-lag och även tagit en plats i division 1, där Lockerud precis som i JAS, gått starkt. En reslig spelare, men med fruktansvärt känsliga handleder som kan hitta passningar som ingen trodde fanns. Med sin storlek och räckvidd blir han otrolig avig och att kliva runt sin back gång på gång, det är något som Nestorsson ofta utnyttjar. Nyckelspelare.

Truppen: 

Ossian Fridman, Herrestad
Jonathan Skogström, Åmål
Robin Augustsson, Herrestad
Oscar Lehtinen, Herrestad
Philip Eriksson, Myggenäs
Lukas Åkerström, Lockerud
Isak Tolås, Herrestad
Filip Adamsson, Mellerud
Klas Svensson, Stenungsund
Daniel Steffensen, Stenungsund
David Nilsson, Hagfors
Johan Jansson, Billingsfors
Nicklas Svedberg, Herrestad
Jesper Wallström, Herrestad
Linus Sjösten, Stenungsund
Linus Nestorsson, Lockerud
Axel Stålhandske, Herrestad
Lucas Benjaminsson, Stenungsund
Jesper Kronenberg, Lockerud
Johan Falkman, Stenungsund

 

Huvudtränare Martin Svedberg, säger följande om frågorna:

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi är ett litet distrikt och måste fokusera på ett disciplinerat försvarspel, snabba spelvändningar men även försöka få lite skönt rull i anfallszonen.

Vad har ni för mål uppsatta?

– I dagsläget har vi knappt samlat den slutliga truppen  så har vi inga mål uppsatta ännu.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Linus Nestorsson är väl den spelare som sticker ut i ett ganska starkt kollektiv. En härligt kreativ avig kille med känsliga handleder.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Jag tycker gruppen är tuff med hemmalaget i premiären, förra årets finalister (Västmanland) och sedan Småland, som i och för sig inte var en besvikelse förra året, men som alltid är bra och väl får ses som favoriter.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar