JAS

SDF-SM: Jämtland/Härjedalen P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Jämtland/Härjedalens Pojklag i Grupp 4. - Eftersom merparten av spelarna var med även i fjol då det slutade med tre uddamålsförluster på sex matcher så är självklart det stora målet att lyckas vinna någon poäng, och helst flera, säger Tomas Scott i ledarstaben.

Det relativt stora distrikt har trots det otroligt få föreningar inom distrikten och få serier. Distriktets mest framstående klubb, Jemtland Innebandy spelar i Västernorrlands division 2, där man är ett topplag i nuläget. Just Jemtland Innebandy var den klubb där i princip samtliga spelare kom från i fjolårets trupp, där även halva truppen drygt var spelare som var födda 2000. Dock räckte det inte långt den gången och man lyckades faktiskt inte att vinna en enda match. Bättre lycka denna gången när många av spelarna fått rutinen från fjolåret?

Man kommer spela i grupp fyra med Örebro, Västergötland, Värmland, Uppland och Hälsingland. Fem chanser att ta poäng och det känns inte helt omöjligt att man ska lyckas i någon av dessa. Under fjolåret hade man en relativt tuff grupp med bland annat slutsegrarna Västmanland, men denna känns på pappret enklare.

En spelare att följa
– Eric Dieckelman har fortsatt sin utveckling i IBK Sundsvall Ungdom, men kommer spela SDF-SM för Jämtland/Härjedalen. Senaste SDF-SM så var centerforwarden bäste poängplockare. Var med och spelade vidare Sundsvall och i USM och har fått chansen i division 2. En spelare som förknippas med sitt spelsinne och som kan hitta sköna passningar från olika vinklar och hörn. Lär matchas hårt och spela i princip alla spelformer.

Truppen: 

Alex Eriksson, Jemtlands Innebandy
Kevin Sjöberg, Jemtlands Innebandy
William Färdvall Johansson,
Mattias Viggeborn, IBF Frösön
Eric Dieckelman, IBK Sundsvall Ungdom
Nils Carlsson, IBF Frösön
Gabriel Wahlström, IBK Sundsvall Ungdom
Jonatan Andersson,Jemtlands Innebandy
Emil Martinsson, Jemtlands Innebandy
Daniel Cederberg, Jemtlands Innebandy
Lucas Malmrot, Jemtlands Innebandy
Calle Flodin, Jemtlands Innebandy
Markus Johansson, Hammerdals IF
Aron Scott, IBK Sundsvall Ungdom
Tim Nordqvist, Jemtlands Innebandy
Antonio Hansen, Jemtlands Innebandy
Emil Olsson, Jemtlands Innebandy

 

Tomas Scott i ledarstaben, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vårt lag består av många spelare från klubben Jemtland Innebandy och ett lag som är känt för att spela en trevlig och passningsinriktad innebandy. Under turneringen i Umeå kommer vi sannolikt att få kämpa hårt även i försvar så vi har skolat spelarna även i försvarsspel och det är väl detta vi kommer att få praktisera mycket, men några snygga mål ska vi kunna producera.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Eftersom merparten av spelarna var med även i fjol då det slutade med tre uddamålsförluster på sex matcher så är självklart det stora målet att lyckas vinna någon poäng, och helst flera. Skulle vi bli fyra i gruppen som består av sex lag så är det över förväntan, men samtidigt känner vi att vi med rätt dag kan rubba de flesta lag.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi har två riktiga poängspelare i Gabriel Wahlström och Eric Dieckelman som går innebandygymnasium i Sundsvall. Där tillhör de spelare som producerar mest framåt och givetvis kommer de bli viktiga för oss.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Jag har tyvärr inte så bra koll på våra motståndare förutom Hälsingland som vi mötte igår. Värmland, Uppland, Örebro och Västergötland känns som lag vi skulle kunna skrälla mot. Har sett bland annat Sirius som är duktiga men inte övermäktiga en bra dag. I matchen igår mot Hälsingland förlorade vi med uddamålet i en jämn match så där vet jag att det kommer bli tajt i Umeå.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar