JAS

SDF-SM: Skåne F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Skånes Flicklag i Grupp 1. - Vi vill stå för en innebandy där spelarna känner att de kan spela på sin "auto-pilot" och använda sig så mycket av sina starkaste verktyg så mycket som möjligt, säger Niklas Lauritzen huvudtränare.

Framgångarna på flicksidan för ett såpass stort distrikt som Skåne under de senaste åren, kan beskrivas som godkända sett till de resultaten man nått. 2012 tog man ett silver i F15-klassen, ett par slutspelsplatser kan redovisas, men även svagare resultat där man missat slutspelet helt i vissa turneringar.

Daminnebandyn i Skåne har under ett par år kanske inte fått det uppsvinget då t.ex. Skåne ej har varit representerade i SSL av ett lag. Det är nu först på senare år som FBC Malmös framgångar har trappats upp, dels via att man gör sin andra säsong i SSL, men där även klubbens juniorlag stod för fina framgångar på Innebandyfesten för ett par år sedan. Kan det vara dags att denna generationen ger distriktet nästa boost?

Åstorp/Kvidinge är en annan förening i distriktet som är på frammarsch. Man gör nu sin andra säsong i division 1/allsvenskan och sju spelare därifrån återfinns i denna truppen, spelare som fått chansen att känna på hetluften i just denna divisionen.

En spelare att följa
– Clara Hansson är en ledartyp från sin centerposition där hon bland annat axlar lagkaptensrollen i JAS-laget. Gör sin andra säsong i allsvenskan och kommer bli viktig. Bra åt båda håll och lär säkerligen matchas hårt.

Truppen: 

Moa Norling, FBC Engelholm
Johanna Sandberg, Åstorp/Kvidinge IBS
Wilma Gertsson, Höllvikens IBF
Maja Mikaelsson, FBC Engelholm
Linette Ottosson, Örkelljunga IF
Angelica Johnsson, Åstorp/Kvidinge IBS
Matilda Persson, Åstorp/Kvidinge IBS
Elin Johansson, IK Stanstad/FBC Uppsala
Moa Schörling, Åstorp/Kvidinge IBS
Elin Jönsson, Häljarps SK
Clara Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS
Sara Jonasson, Åstorp/Kvidinge IBS
Elin Davidsson, Malmhaug KFUM
Ellen Grane, Röke IBK
Lovisa Everberg, FBC Engelholm
Elin Johansson, IK Stanstad
Stella Wilson, Åstorp/Kvidinge IBS
Ines Kowal, Palmstaden IK

Niklas Lauritzen, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill stå för en innebandy där spelarna känner att de kan spela på sin ”auto-pilot” och använda sig så mycket av sina starkaste verktyg så mycket som möjligt.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har inte pratat om sådant ännu men en logiskt mål från start är att försöka ta sig vidare från gruppen.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi har många duktiga spelare men att nämna en direkt 16-åring som ska lyckas är väldigt svårt att veta. Ju fler som ”lyckas” desto bättre för oss och vi vill uppmuntra alla till att ta för sig under en cup på 3-4 dagar och verkligen släppa loss.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Tre tuffa matcher där man får ta en i taget. Stockholm för oss i premiären så där vi får något att sätta tänderna i direkt.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar