JAS

SDF-SM: Småland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Smålands Pojklag i Grupp 3. - Tycker vi har många tongivande spelare, men för att nämna några så är Kasper Qvarfordt, Oliver Ericsson och Joel Nyström väldigt sevärda spelare, säger Jakob Olofsson Adelin i tränarstaben.

Att Småland är ett relativt omtalat distrikt är inte konstigt med tanke på de framgångarna som Jönköping haft på juniorsidan, något som gett ordentligt utslag. I SDF-SM så har man antal semifinaplatser genom de senaste åren, men guldet har uteblivit. Tuffa fighter har bland annat 96-kullen gått mot Östergötland, vilket även gäller 98-kullen.

Är det den här kullen som ska bärga guldet tro? Stommen är från Jönköping, dit flertalet spelare anslutit i år. En duktig kvartett från Bankeryd är några som förstärkt JIK och även William Nilsson från Tranås. Att Jönköpings framgång dock ger utslag i en sådan här miljö, är inte helt oväntat. Spelare söker sig till de starkaste klubbarna i distriktet helt enkelt.

I gruppen så väntar Bohuslän/Dal, Gotland, Västerbotten och Västmanland, en grupp där det känns som att just Småland kommer få bära ett favoritskap. Kan man hantera den typen av press? Det återstår att se, men förutsättningarna för att lyckas finns.

En spelare att följa

Felix Milton är en härförare i de bakre leden som får det att se väldigt lätt ut. Har en förmåga att läsa spelet vilket förenklar hans försvarsspel något enormt. Duktig med boll, har inga problem att vända bort sin forward och ett härligt spelsinne.

Truppen: 

Alexander Flodin, Jönköpings IK
Anton Lugn, Jönköpings IK
Joel Nyström, Jönköpings IK
Hugo Svernedahl, Jönköpings IK
Filip Gustafsson, Crafstadens IBK
Olle Jonsson, Craftstadens IBK
Simon Vadsten, Gränna AIS
Anton Jarl, IBK Vöikers
Willliam Nilsson, Jönköpings IK
Arvid Castor, IBK Vöikers
Oliver Ericsson, IBK Vöikers
Kasper Qvarfordt, IBK Vöikers
Simon Sälgfors, IBK Vöikers
Felix Milton, Jönköpings IK
Edvin Skogward, Jönköpings IK
Simon Elgån, Ljungby IB
Alexander Gustafsson, Månsarps IBK
Kasper Hultgren, Nybro IBK
Oliver Lindén, Nybro IBK
Albin Westergren, Växjö IBK

 

Jakob Olofsson Adelin i tränarstaben, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Gäller att vi är tighta och jobbar som en enhet i försvaret. Med boll vill vi hota direkt om vi har möjlighet till spelvändningar, men också kunna luckra upp etablerade försvar genom högt bolltempo och mycket intiativ.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Att efter varje match känna oss nöjda med vår prestation och inställning.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Tycker vi har många tongivande spelare, men för att nämna några så är Kasper Qvarfordt, Oliver Ericsson och Joel Nyström väldigt sevärda spelare.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vi fokuserar på oss själva och vår prestation, kommer vi upp i en hög nivå kommer vi vara svårslagna för alla lag.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar