JAS

SDF-SM: Västerbotten P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Västerbottens Pojklag i Grupp 3. - Det gäller att få ihop alla delar under just den här veckan. Det lag som lyckas med det brukar gå långt, säger Christer Jernberg, huvudtränare.

Sveriges ”innebandymecka” som vissa kallar det, har under de senaste åren presterat resultat som varit mer än godkända, men inte nått hela vägen fram. Distrikts 96-kull nådde en kvartsfinal i P17-SM, där sedan 97:erna nådde en final i samma klass året efter. Utöver det så är det ett par kvartsfinaler till att räkna in, men även mästerskap där man inte ens nått slutspelet vilket kan vara en relativt stor besvikelse för ett distrikt av Västerbottens storlek.

Nu kommer man spela i grupp tre tillsammans med Västmanland, Småland, Gotland och Bohuslän/Dal. Tidigare år har man haft ett par olika ”storstjärnor” där Anton Åkerlund tillsammans med Niclas Brolin Ljung bland annat drog ett stort lass när 97:erna gick som starkast. Därefter så var en trio från Umeå City tongivande i form av Hugo Lindberg, Filip Bernhardsson och Philip Lindgren. I år så lär Hampus Öhgren vara en viktig pjäs i offensiven, även han i Umeå City (Dit han kom från Dalen).

Till skillnad mot många andra distrikt där många spelare kan ha representerat sina klubbar i Juniorallsvenskan så är det få spelare i denna trupp som har den erfarenheten. Istället är det många som spelar i juniorerna i distriktet och även ett par i division två, bland annat för Umeå City samt Täfteå IK.

Självklart lär laget ha ett otroligt hemmastöd i Umeå. Frågan är – kommer det hjälpa eller stjälpa? Att spela inför en lyrisk hemmapublik kan ibland vara en otrolig boost, men även viss press som medför.

En spelare att följa
Hampus Öhgren finns numera i Umeå City, men beskrivs som en av de stora talangerna i distriktet. En matchvinnartyp med näsa för poäng. Fin teknik och spelförståelse vilket ger han rätt förutsättningar på planen.

Truppen: 

Agust Vannebäck, Umeå City IBF
Albin Karlsson, Umeå City IBF
Albin Lundin, Umeå City IBF
Albin Lundmark, Skellefteå IBS
Anton Björnehall, Sävar/Täfteå IK
Anton Wallström, Sävar/Täfteå IK
Elias Bark Petterson, Gamla Stan IBK
Elliot Forsgren, Umeå City IBF
Elliot Strömmer, IBF Dalen
Hampus Öhgren, Umeå City IBF
Johannes Larsen, Gimonäs Umeå IF
Jonatan Manberg, Gamla Stan IBK
Jonathan Sarri, Holmsund City
Lukas Gladzki, Holmsund City
Olle Andersson, Sävar/Täfteå IK
Samuel Melin, Umeå City IBF
Samuel Åslin, Spöland Vännäs IBF
Simon Ekman, Umeå City IBF
Victor Olofsson-Nilsson, Umeå City IBF
Wilhelm Vihtari Hansson, Gimonäs Umeå IF

 

Christer Jernberg, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi kommer att göra det som krävs för att gå så långt som möjligt. I grunden vill alla se underhållande innebandy men jag vinner hellre med 1-0 än förlorar med 9-10.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har inte satt upp några gemensamma mål ännu, men Västerbotten har en stolt tradition och ingen i det här gänget inklusive mig själv har kommit till uttagningarna med låga ambitioner.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Jag tror att det finns några spelare som kommer blir extra tongivande, Hampus Ögren och Wilhelm Vihtari Hansson är två spelare som definitivt kan vinna matcher åt oss.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vi har väl inget av de allra ”största” distrikten i vår grupp så min tanke är att det kommer bli jämnt. Sedan har erfarenheten sagt mig att när det kommer till SDF-SM så är det näst intill omöjligt att spekulera. Det gäller att få ihop alla delar under just den här veckan. Det lag som lyckas med det brukar gå långt.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar