Foto: Åsa Hemmingberg
JAS

Intervju med Östergötlands Olle Hemmingberg

Det börjar dra ihop sig och SDF-SM närmar sig. Distrikten har ägnat flertalet timmar och samlingar för att förbereda sig och snart ska det avgöras. En av de som kommer vara på plats är Olle Hemmingberg, som kommer representera Östergötland uppe i Umeå.

– Jag har haft siktet inställt på SDF-SM rätt länge fast har försökt att inte lägga allt för stort fokus på det under året, men har börjat fokusera mer och mer nu på sistone, säger Hemmingberg till IBnytt.

Hemmingberg som är från Ledberg i grund och botten, återfinns numera i Jönköpings IK, där han till vardags studerar på Sandagymnasiet och NIU-utbildningen. En något annorlunda sits med andra ord just när det kommet till uttagningar och liknande.

– Har haft en jätte bra dialog med tränarna under året och har försökt att komma på så många uttagningar som möjligt för att göra uttagningen så rättvis som möjligt.

Vad tycker du om era förberedelser inför turneringen?

– Tycker förberedelserna har varit jättebra. Bitarna har börjat falla på plats och det känns bara bättre och bättre så tror det kan bli ett roligt SM.

Östergötland kommer spela i grupp två med Göteborg, Skåne, Norrbotten och Gästrikland.

– Vår grupp är en tuff grupp med Göteborg och Skåne som favoriter. Både Göteborg och Skåne har båda lagen otroligt bra spelare som kommer kunna bära deras lag långt i slutspelet samtidigt som man vet att Gästrikland har en bra spets och Norrbotten som kommer vilja vinna lika mycket som alla andra. Det kommer krävas ett hårt jobb och att vi presterar på topp hela tiden.

Vilka styrkor har er trupp?
– Både jag och hela laget vet att vår trupp iår, är stark på många olika sätt fast jag tror att vår fart och fysik kommer vara utstickande från de andra lagen.

Vad tror du kommer krävas för att ta ett guld?
– För att kunna vinna SM gäller det att alla i laget drar sitt strå i stacken och levererar på topp under hela SM. Vi vet att vi är minst lika bra som alla andra distrikt och tror vi på oss själva är inget omöjligt.

Vilka är favoriter i årets SM enligt dig?
– Jag skulle ljuga om jag inte sa Stockholm, men jag tycker att Småland är en stark kandidat till att vinna med både spelare och ledare i toppklass.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar