JAS

SDF-SM: Skåne P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Skånes Pojklag i Grupp 2. - Vi har en väldigt jämn trupp och hoppas kunna bygga ett starkt lag där alla drar åt samma håll och jobbar för varandra, säger tränare Pontus Christensson.

En semifinalplats säsongen 12/13 för P15 är det som Skåne kan redovisa som mest imponerande under de senaste åren, vilket kan ses som ett visst underbetyg sett till de trupperna man har mönstrat. 97-kullen var stark med spelare från Åstorp framförallt, men även från Helsingborg och Munka Ljungby. Trots det så kunde man alltså inte nå hela vägen fram, där bland annat energiske Johan Lundahl haft laget under ett par år, men nu klivit åt sidan.

Skåne kommer spela i grupp två med Östergötland, Norrbotten, Göteborg och Gästrikland. Man kommer inför SM möta bland annat Göteborg i en trelagsturnering och där kan vi nog få en aning om hur gruppen kan utformas.

IBK Lund och Åstorp Kvidinge är det som dominerar truppen i det här fallet, men där man har ganska bra spridning överlag. Många av spelarna återfinns i klubbens JAS-lag, men där även ett få enstaka har fått känna på spel i division 1, framförallt Landskronas Tobias Ohlsson-Bååth.

En spelare att följa
Pontus Sölve är en offensiv kraft som kan stå för oväntade saker. Svårfångad med boll och kan stå för läcka dragningar med jämna mellanrum. Lär bli en tuff nöt att knäcka för många backar nere i de offensiva hörnen.

Truppen: 

Tobias Persson, Malmhaug KFUM
Victor Jensen, Åstorp/Kvidinge IBS
Karl Hansson, SST Net Landskrona IBK
Eddie Ikonen, Åstorp/Kvidinge IBS
Elias Persson, IBK Lund
Martin Ekelund, IBK Lund
Johan Jönsson, Åstorp/Kvidinge IBS
Robin Rolf, SST Net Landskrona IBK
Pontus Sölve, IBK Lund
Tobias Ohlsson-Bååth, SST Net Landskrona IBK
Aron Hurtig-Kokko, Åstorp/Kvidinge IBS
Henrik Hedberg, IBK Lund
Fredi Peterson, FC Helsingborg
Adam Pettersson, Åstorp/Kvidinge IBS
William Göransson, Åstorp/Kvidinge IBS
Mikey Carlsson, Willands IBK
Malte Klahr, Willands IBK
Erik Nilsson, IBK Lund

 

Pontus Christensson från ledarstaben svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Förhoppningsvis kommer vi stå för en fartfylld och rolig innebandy.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vårt mål är att vinna varje match vi spelar uppe i Umeå.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Förhoppningsvis är där spelare som kliver fram under SM och visar vägen. Vi tror dock att nyckeln till framgång för oss är att få ihop en välfungerande grupp. Vi har en väldigt jämn trupp och hoppas kunna bygga ett starkt lag där alla drar åt samma håll och jobbar för varandra.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vi har inte så stor koll på våra motståndare än. Vi har mött Göteborg i en träningsmatch och då fått en liten bild av hur Göteborg vill spela och hur nivån kommer att vara. Vi tror att det blir en jämn grupp där alla lag kan slå alla.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar