JAS

SDF-SM: Småland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Smålands Flicklag i Grupp 3. - Norrbotten kan överraska många, hade med sig flera bra 00:or redan för 2 år sedan, säger Ola Annér i Smålands tränarstab.

99-kullen på flicksidan i Småland har man varit något bortskämda med. Just den kullen tog bland annat ett silver, samt en semifinalplats under de två senaste åren där Cajsa Elm, Jonna Stenvall, Ellen Bäckstedt och Moa Jakobsson varit tongivande namn. Överlag så har man ett par fina prestationer under de senaste åren där man allt som oftast nått slutspel, men det har inte räckt hela vägen fram. Kan detta vara gänget som ska ta guld?

Som det syns i truppen så är det många lag som bidrar med spelare i truppen och inget lag som dominerar fullt ut. Många av spelarna återfinns i JAS-serierna, där Hovslätt, Värnamo och Kalmarsund spelar. Även Vöikers fanns med, men drog sig ur. I princip samtliga lag som representeras här återfinns i den småländska damettan, där flera av spelarna noterats för både en hel del matcher och poäng. En riktig målskytt finner vi i Elin Nilsson, som dock kanske inte haft samma utdelning i antalet poäng, likt hon hade under fjolåret.

Småland kommer spela i grupp tre med Norrbotten, Gotland, Västerbotten och Västergötland. Att många ser att Småland kommer få bära pressen att ta sig vidare, är nog inte helt omöjligt.

En spelare att följa

Hovslätts Alva Jacobsson är en offensiv kraft att räkna med. En avig och svårstoppad rightare med ett bra skott. När hon hamnar bakom offensiv kasse så är hon fruktansvärt oberäknelig och kan både hitta in härliga passningar, men även kliva in själv och hänga dit den.

Truppen: 

Alma Söderberg, Vöikers IBK
Elin Nilsson, Vöikers IBK
Emilia Lindgren, Vöikers IBK
Emmy Rommedahl, Hovslätt IK
Emma Svensson, Hovslätt IK
Linnea Gahrton, Hovslätt IK
Liza Fallberg, Hovslätt IK
Sofie Frode, Hovslätt IK
Alva Jacobsson, Hovslätt IK
Astrid Berg, Värnamo IK
Tove Söderberg, Värnamo IK
Elin Mörck, Värnamo IK
Elna Olsson, Värnamo IK
Emmy Jämtin, FBC Kalmarsund
Matilda Abramsson, FBC Kalmarsund
Julia Andersson, FBC Kalmarsund
Lisa Rapp, Sävsjö IBK
Lovisa Nilsson, FBC Uppsala
Clara Kalbe, Östra SK
Ebba Lundström, Växjö IBK

Ola Annér i tränarstaben, svarar följande på frågorna: 

Vilken typ av innebandy kommer ni spela i Umeå?

– Vi kommer spela en effektiv innebandy. Täta bakåt och skarpa framåt!

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vidare till slutspel, sen får vi se vad målet blir när vi väl är där.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Inget svar faktiskt

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Svårt att säga, men vi och Västergötland är väl historiskt sett se de distrikt som har de bästa lagen .Men det blir nog en jämn grupp där Gotland får det svårast. Norrbotten kan överraska många, hade med sig flera bra 00:or redan för 2 år sedan.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar