JAS

SDF-SM: Södermanland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Södermanlands Flicklag i Grupp 2. - I årets trupp är det många som var med nere på SDFSM nere i Linköping, så självklart kommer vi att dra nytta av den rutinen, säger Lucas Öijvall från ledarstaben.

Södermanland är ett distrikt som knappast varit slagpåse de senaste åren utan stått för flertalet fina prestationer. Man nådde slutspelet förra året där man fick ge sig mot slutsegrarna Värmland och året dessförinnan, sista året när DJ17 spelades, så tog man sig hela vägen fram till final där man då förlorade mot Västerbotten.

Precis som på pojksidan så pratas det mycket om just Nykvarns som har fostrat flertalet duktiga spelare. På damsidan placerar man sig dock ännu högre upp i seriesystemet, i den västra allsvenskan tillsammans med bland annat Trosa Edanö IBK.

Man kommer spela i grupp två med Örebro, Västernorrland, Västmanland samt Dalarna. Om man får allting att falla på plats så är man säkerligen med och konkurrerar i toppen. Man har flertalet spelare som fått känna på spel i SDF-SM sedan tidigare samt spel i allsvenskan och den rutinen och kunskapen kan bli mycket värdefull.

En spelare att följa

Elin Källström är en ”starplayer” som bidrar med otroligt mycket i det offensiva spelet. Har ett härligt spelsinne och går sällan poänglös från en match. Fin teknik och trots att hon är liten till längden så backar hon sällan undan på planen.

Truppen: 

Linnea Bjerregaard, Nykvarns IF
Michelle Frögren Sjöström, Trosa Edanö IBK
Maja Höög, Nykvarns IF
Ida Hermansson, Nykvarns IF
Josefine Krogh, Telge SIBK
Elin Källström, Nykvarns IF
Linnea Lindemyr, Nykvarns IF
Ellen Lott, Nykvarns IF
Fanny Lundgren,Telge SIBK
Wilma Löwenthal, Nykvarns IF
Klara Nelin, Järna SK
Cecilia Sadrinna, Trosa Edanö IBK
Madelene Sadrinna, Trosa Edanö IBK
Sarah Schonning, Telge SIBK
Bianca Sernbrandt, Nykvarns IF
Stina Storkull, Järna SK
Jenna Taivaloja, KAIS Mora U
Johanna Turesson, Trosa Edanö IBK

Lucas Öijvall från ledarstaben svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Tanken är att vi ska spela en enkel innebandy, där kvalitén i truppen kommer att vara det fundamentala.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Målet är självklart guld, ett tufft men inte omöjligt. Då måste vi självklart vidare ifrån gruppen som är delmål 1.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– I årets trupp är det många som var med nere på SDFSM nere i Linköping, så självklart kommer vi att dra nytta av den rutinen. Enskilda spelare som sticker ut får man se uppe i Umeå.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Angående gruppen är det nog en ganska tajt grupp, tror Dalarna var seedade sen finns det ”mellan” distrikt som vi Västmanland, Örebro och Västernorrland. I slutändan är det nog lagen som orkar hålla det mentala spelet i schack att vara de som tar sig vidare. Vi får se vilka vi får med oss.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar