JAS

SDF-SM: Stockholm F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Stockholm Flicklag i Grupp 1. - Vi vill spela med fart, energi och skapa mycket målchanser. Vi vill få tjejerna att kliva ur komfortzonen när det kommer till tekniska och taktiska aktioner på plan, säger Tobias Ljungholm, huvudtränare i Stockholm.

Att Stockholm ofta återfinns långt fram även på flicksidan, likt man gör på pojk, är ingen nyhet och ingen skräll. Distriktet har såpass mycket licensierade spelare att man allt som oftast kan mönstra riktigt starka lag. Flickor födda 1999 tog silver vid sitt första F15-SM, men när det var dags för F16, så lyckades man ”bara” nå en kvartsfinal.

Senaste säsongen så var det Bele Barkarby och Nacka Wallenstam som stod för imponerande facit och även återfanns på Innebandyfesten i varsin klass. Inte helt oväntat hittar vi 12 spelare ifrån dessa två klubbar.

I Umeå så kommer man spela i en grupp med Värmland, Skåne samt Hälsingland och om allt går vägen så ska Stockholm absolut ha chans att ta sig vidare till slutspelet, vilket säkerligen är ett givet mål.

En spelare att följa – Tjejen med det sköna namnet, Johanna Spetz, återfinns i Åkersbergas allsvenska lag. Hon var delaktig i att laget tog steget upp förra säsongen med sina 20 poäng. En hårt arbetande spelare som besitter ett vasst skott, inte minst dragskottet.

Truppen: 

Jill Ivung, Bele Barkarby IF IBF
Wilma Karlsson, Bele Barkarby IF IBF
Julia Trifunovski, FBI Tullinge
Ida Sjölander, Kungsängens IF
Jessica Wiberg, Bele Barkarby IF IBF
Moa Andersson, Hammarby IF IBF
Vilde Rundfloen, Nacka Wallenstam IBK
Polly Hammarstrand, Bele Barkarby IF IBF
Klara Tollin, Hässelby SK IBK
Petra Friedmann, Bele Barkarby IF IBF
Evelina Modh, Bele Barkarby IF IBF
Johanna Spetz, Åkersberga IBF
Maja Gottberg, Nacka Wallenstam IBK
Erica Klevbo, Nacka Wallenstam IBK
Tilde Klermyr, Bele Barkarby IBK
Hanna Berg, Nacka Wallenstam IBK
Rebecka Jansson, Bele Barkarby IF IBF
Cecilia Lindström, Täby FC
Tuva Henriksson, FBI Tullinge
Rekell Andersson, Huddinge IK

Tobias Ljungholm, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill spela med fart, energi och skapa mycket målchanser. Vi vill få tjejerna att kliva ur komfortzonen när det kommer till tekniska och taktiska aktioner på plan.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi pratar bara prestationsmål i laget. Det viktigaste är att få ut så mycket av varje spela i varje byte som möjligt. Att vinna matcher är viktigt men hur man gör det är det viktiga när vi arbetar med talangutveckling.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi hoppas att vårt arbete fram till SM skapat en miljö där alla känner sig trygga och då har vi flera tjejer som kan kliva fram.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter? 

– Det är svårt att ha koll på övriga distrikt och hur de arbetat mot SM. Det handlar dels om att ha duktiga spelare men även att få ihop ett lag. Historiskt är Värmland ett lag som brukar lyckas men vi fokuserar på vår prestation och en trygghet att hantera olika typer av motstånd.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar