Foto: Patrik Palm, IBK Lund.
JAS

SDF-SM: Intervju Skånes Ellen Grane

För ett par år sedan så var det Skåne som arrangerade SDF-SM i Helsingborg. Då hette den stora stjärnan Ellen Rasmussen och Skåne mönstrade starka lag. Nu är dags för kullen med 00:er att kliva in.

En av spelarna som återfinns är Ellen Grane, som till vardags spelare i Röke IBK och nu tagit en plats i truppen.

– För min del tändes hoppet att få representera Skåne i SDF-SM egentligen samma stund som jag hörde talas om det, säger Ellen angående sin målsättning kring att ta en plats i truppen.

Skåne kommer spela i en grupp med fyra lag. Där får man sällskap av Värmland, Hälsingland och Stockholm.

– Jag tror det är en tuff grupp där troligtvis Värmland kommer dominera. Men om vi är på tårna kommer vi att kunna vara med och utmana. Stockholm har spelare som kan avgöra matcher, och som vi kommer behöva hålla extra koll på. Hälsingland har jag tyvärr inte så bra koll på.

Vad för typ av innebandy kommer ni bjuda publiken på?

– Vi vill försöka spela en snabb och fartfylld innebandy med bra passningsspel.

Vad för mål har ni satt upp inför SM?

– Vår målsättning är att göra så bra sportsligt resultat som möjligt vilket innebär att laget och taktiken kommer anpassas efter matchbild.

Vem är lagets nyckelspelare?

– Jag tycker lagets nyckelspelare är Clara Hansson som är en otroligt stark och smart innebandysspelare. Men samtidigt finns det andra spelare som t.ex. Elin Johansson och Maja Mikaelsson som har förmåga att gå in och avgöra matcher.

Som de flesta vet vid det här laget så spelas numera bara ett SM, jämfört med de tidigare två. Grane ger sin syn på det.

– Jag tycker det är bra då det inte blir samma press på yngre spelare. Risken var att duktiga spelare som inte blev uttagna slutade helt med innebandy i för tidig ålder. Den risken är inte lika stor idag.

Vilket distrikt är favoriter till guldet?

– Jag ser Värmland som favorit, men tror och hoppas att andra lag däribland vi kan vara med och utmana.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar