JAS

SDF-SM: Västergötland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Västergötlands Flicklag i Grupp 3. - Grupp tre tror jag är riktigt vass, säger Daniel Stenmarker huvudtränare i Västergötland.

Västergötlands succéer har uteblivit på flicksidan under de senaste åren trots att man kunnat mönstra relativt starka kullar vid ett par tillfällen. Framförallt var kullen med spelare födda 1999 en stark sådan, men bättre än en kvartsfinal säsongen 14/15 i F15-SM, det blev det inte.

I just detta distrikt så förknippas man mest med Lockerud Mariestad som gått starkt i allsvenskan/division 1 de två senaste säsongerna (även om året har börjat lite tuffare), en division där även Fröjered återfinns och bidragit med spelare till distriktslagen genom åren. Lockerud ses även som en potentiell utmanare till att nå Innebandyfesten i Juniorallsvenskan och i den truppen återfinns ett par spännande 00.er som då även får chansen i denna turnering. Det ska dock tilläggas att ”enbart” tre spelare återfinns från Lockerud denna gången, men förmodligen tre spelare som lär tillhöra lagets toppspelare.

Många av spelarna återfinns i distriktets division 1-klubbar, men Clara Olofsson, Alicia Svensson, Ellen Nyman, och Jennifer Wirén är några av spelarna som registrerats för speltid i allsvenskan. De tre förstnämnda har redan nu noterats för spel i SDF-SM en gång som underåriga och besitter därmed värdefull rutin.

En spelare att följa
Ellen Nyman gör redan nu sin tredje säsong i allsvenskan/division 1 trots sin unga ålder. Där har hon inte haft rollen som en inhoppare utan mer som en notorisk poängmaskin som hon är. Nyman besitter det mesta för att bli en bra innebandyspelare. Kraftfull och orädd i sitt spel, snabb och har ett bra skott. Är utan tvekan en av turnerings allra bästa spelare.

Truppen: 

Sara Pettersson, Rydboholms SK
Mikaela Johansson, Alingsås IBK
Klara Evaldsson, Skövde IBF
Ida Lindblom, Fristad GOIF
Sara Arnham, BK Halna
Izabella Löfborg, Fröjereds IF
Hanna Håkansson, Rydboholms SK
Evelina Skarfelt, Fagerhult Habo IB
Clara Olofsson, RIG Umeå (Fröjereds IF)
Alma Arvidsson, BK Halna
Malin Andersson, Warberg IC (Tranemo IBK)
Alicia Svensson, Fröjereds IF
Elin Nolberger, Fagerhult Habo IB
Nelly Johansson, IBK Alingsås
Martina Åsberg, Fröjereds IF
Julia Moschos – Fröjereds IF
Wilma Lundin, Lockerud/Mariestad
Ellen Nyman, Lockerud/Mariestad
Jennifer Wirén, Lockerud/Mariestad
Jennifer Lundgren, Fristad GOIF

Daniel Stenmarker, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Tanken och känslan är att vi ska kunna anpassa oss på bästa sätt beroende på vilka vi möter. Kräver motståndet att vi ska vara bollförande, så ska vi kunna vara det. Kräver motståndet att vi behöver spela mer försvarsspel så ska vi utan problem kunna gnugga det också. Men vi kommer ha en tydlig intern spelidè, som vi kommer köra stenhårt på i olika situationer, under SDF-SM. Allt beroende på resultat i matchen, känslan i matchen eller förutsättningar inför matchen.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Resultatmål är alltid väldigt svårt att sätta då vi jobbar så intensivt med att få ihop det. Även just själva turneringen kommer att vara mycket intensiv och med väldigt många matcher och intryck från både motståndare, publik och arrangemang. Målet kommer alltid vara att vinna varje match vi spelar och så länge vi känner oss trygga med det vi gör och har gett oss själva bra förutsättningar så ruckar vi inte på den känslan av att vi spelar varje match för att vinna.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Oj, det hoppas jag absolut vi kommer att ha. Vi har tre spelare som tidigare har spelat SDF-SM i Umeå. Ellen Nyman, Clara Olofsson och Alicia Svensson. Det är på sätt och vis tre stycken spelare som har egenskaper som är tongivande i ett lag. Vi hoppas givetvis att denna trio kan vara lite lokförare åt oss. Eftersom att det är nytt för väldigt många i vårt lag, inklusive mig själv och min stab, så hoppas vi få lite extra skjuts genom dem.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Grupp tre tror jag är riktigt vass. Småland är alltid bra med tanke på deras stora distrikt och fina tradition med att plocka fram duktiga spelare. Västerbotten har ju på pappret ett väldigt bra lag och dessutom hemmaplan. Norrbotten känns som de har spetsen i sin trupp och Gotland går nog in som lite underdog till en början men de har många tjejer som tidigare har representerat Gotland och har varit med förut och det känns som att det kan vara mycket värt. Så den är tuff gruppen. Men det är något som vi ser väldigt mycket framemot, att det är så många bra lag inkluderade.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar