Foto: Adam Troy
JAS

Upplands Moa Björk har länge haft SDF-SM som mål

Intervju med Upplands Moa Björk, Storvretatjejen som till vardags spelar i JAS-laget samt klubbens allsvenska lag. - Att komma med till SDF-SM har funnits med i min målbild sen 12-års åldern då man började ta innebandyn mer seriöst, säger Björk till ibnytt.se

För ett par år sedan så skördade Uppland framgångar på dam/flicksidan när bland annat Amanda Delgado Johansson fanns med i laget och fixade ett par guld. Sedan dess har det varit magrare, men nu återstår det att se om en Storvretatjej kan vara tongivande i årets upplaga.

Den vi pratar om är Moa Björk, Storvretatjejen som till vardags spelar i JAS-laget samt klubbens allsvenska lag.

– Att komma med till SDF-SM har funnits med i min målbild sen 12-års åldern då man började ta innebandyn mer seriöst. SDF-SM har varit mitt ”riktiga” mål att kunna avbockad för att kunna sätta upp nya mål, säger Björk angående uttagningen.

Som det nämndes ovan så hade Uppland ett par starka kullar, men på senare tid har det gått något tyngre. Vad beror på, har Björk svårt att peka på exakt dock.

– Svårt att säga då jag inte var med.

För flera år sedan, tex 12/13, så hade Uppland extra många duktiga spelare och det kan ha varit matchavgörande. Hård konkurrens från flera bra distrikt och en cup är alltid en cup, man behöver lite tur också.

Vad tror du den här kullen innehar för kvalité om man ser till de andra senaste kullarna. Vad skiljer sig?

– Lite samma här, jag har inte sett så mycket av de tidigare årskullarna men vi spelar med mycket energi.  Vad jag vet så har förra kullen i Uppland inte setts och tränat lika mycket under hela året som vi har, vilket leder till att vi bra stämning i gruppen och ser fram emot SM i Umeå. Vi har inga krav att leva upp till utan känner att vi har allt att vinna.

Vad säger du om er grupp och era chanser att gå vidare?

– Helt ärligt har jag inte så stor koll på hur allas trupper ser ut i år. Men med rätt inställning är allt möjligt och går alla in med den rätta inställningen som jag vet finns i laget så tror jag att det finns goda chanser. Det gäller bara att hålla nerverna i styr.

Vad för typ av innebandy hoppas du ni ska kunna prestera?

– En fartfylld innebandy. Med kvalité i båda riktningarna. Att vi ska ta tillvara på spelvändningarna med fart eftersom vi har löpstarka tjejer i laget.

Vad vill du själv bidra med under dagarna i Umeå?

–  Jag vill bidra med positiv energi och fart fylld innebandy. Försöka att få mina medspelare att prestera på topp. Självklart vill jag vara en som bidrar med mycket poäng under turneringen.

Vilket distrikt tar guldet?

– Jag tror Värmland har en god chans att ta hem guldet i år.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar