Foto: Bo Grängsjö
JAS

SDF-SM: Uppland F16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Upplands Flicklag i Grupp 4. - Vi ska spela med mycket rörelse och energi och gärna vinna boll högt upp plan, säger Upplands tränare Claes Hellberg.

För ett par år sedan var Uppland ett distrikt som dominerande enormt på flicksidan. Finaler i massvis och även ett par guldmedaljer. Amanda Delgado Johansson är en av spelarna som deltog då och spelade inte mindre än fyra finaler totalt. Imponerande facit! Senaste åren har det dock gått något tyngre. Senaste finalen spelades säsongen 12/13 och därefter har det bara blivit en kvartsfinalplats som bäst, när 17-SM spelades för sista gången.

Klara Molin var den senaste fanbäraren som distriktet haft och nu är det dags för nästa generation att kliva in och ta över. Kan man på nytt sätta Uppland på kartan? Storvreta är laget som har sex spelare representerade och därmed mest, i övrigt är det utspritt och många klubbar är representerade.

Man kommer spela i grupp fyra tillsammans med Östergötland, Göteborg, Halland och Gästrikland, en av tre femlagsgrupper detta SM.

Ett tungt avbräck är Elvira Andersson från FBC Uppsala som skadat korsbandet och inte kommer kunna deltaga.

En spelare att följa
Isa Grängsjö spenderar sina nästkommande tre år i RIG Umeå om allt går vägen. Trots att hon inte hunnit tränat såpass mycket med truppen, så är det en solklar nyckelspelare. Ett bra skott, en härlig blick för spelet och duktig med boll. Har rutin från ett SDF-SM sedan tidigare och ska här gå i täten för sitt lag.

Truppen: 

Moa Zander, Storvreta IBK
Julia Lundgren, Arlanda IBK
Elin Lundqvist, Arlanda IBK
Ella Rappich, Sigtuna IF
Frida Arkebäck, FBC Uppsala
Hanna Klemetz, Storvreta IBK
Ida Eriksson, Midas IBK
Isa Grängsjö, RIG Umeå
Lisa Molin, Storvreta IBK
Maja Winberg, Alunda IBF
Marina Eriksson, Hagunda IF
Mathilda Ekdahl-Skytt, Storvreta IBK
Moa Björk, Storvreta IBK
Märta Strömme, FBC Uppsala
Paulin Andersson, Rasbo IK
Selma Johansson, Sigtuna IF
Tova Rollén Björk, Gävle GIK
Viktoria Hübinette, Storvreta IBK

Claes Hellberg från ledarstaben svarar följande på frågorna:

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi ska spela med mycket rörelse och energi och gärna vinna boll högt upp plan. För att vinna matcher och speciellt de som spelas 3×15 rullande tid så är försvarsspelet naturligtvis viktigt. Det ska spelas tätt och aktivt.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Svårt att ha mål i termer av poäng och placering då motståndet till större delen är okänt men vi har höga målsättningar på vad vi vill få ut av vår egen insats.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Tråkigt svar, men glädjande som ledare, är att vi framstår huvudsakligen som ett hårt arbetande kollektiv. Vi har två spelare med Allsvenska erfarenheter, Moa Björk och Isa Grängsjö, som alltid gör bra ifrån sig men jag vet att det finns fler som kan bli tongivande. Vilka ska bli kul att se.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Visst är somliga distrikt av tradition alltid starka men samtidigt så är det nya trupper för varje år, så uppriktigt sagt ingen aning. Vi får spela om det!

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar