Foto: Monika Torving
JAS

SDF-SM: Uppland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Upplands Pojklag i Grupp 4. - Vi hoppas att kunna spela en fartfylld innebandy som är rolig för publiken att se på. Där kollektivet hjälps åt på alla delar av planen, säger tränare Albin Ruhl.

Ett distrikt som de senaste åren gått relativt svagt. En kvartsfinalplats säsongen 13/14 är det som man kan skryta med de senaste åren i princip. Därefter har det blivit respass i gruppen företalet gånger om och istället spel om placeringar.

Distriktet har två klubbar i SSL, men har alltså trots det, haft svårt att producera. Storvreta som vann ett SM-guld på seniorsidan förra året, har haft otroligt svårt att prestera på juniorsidan och där är det istället Sirius som haft mest framgångar med bland annat slutspel i JAS och liknande. Inte helt oväntat så är det en hel del spelare från just Sirius i truppen.

Väl i Umeå så kommer man spela i grupp fyra tillsammans med Värmland, Västergötland, Örebro, Hälsingland samt Härjedalen/Jämtland. Har man tänkt att gå vidare, så känns denna gruppen högst rimlig att ha chanser att göra det i.

En spelare att följa
– Daniel Gabrielsson är en härlig spelartyp som alla lag vill ha. Spetskvalitéer i form av spelsinne, passningar och teknik som kan avgöra matcher och besitter en hög kvalité i allt han gör.

Truppen: 

Martin Barosen, Sigtuna
Jesper Petterson, Storvreta
Alex Neumann, Sirius
Axel Solander, Sirius
Filip Dahl, Sirius
Anton Loklint, Rasbo
Oliver Raudasoja, Sirius
Hampus Ahlstam, Storvreta
Philip Bolin, Rasbo
Edvard Hillbom, Falun Ungdom
Gustav Fält, FBC Uppsala
Daniel Gabrielsson, Rosersberg
Viktor Bergman, Sirius
Theo Norén, FBC Uppsala
Carl Wibensjö, Sirius
Linus Lundin, Rasbo
Marcus Andreassen, Storvreta

Huvudtränare, Albin Ruhl, svarar följande på frågorna:

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?
– Vi hoppas att kunna spela en fartfylld innebandy som är rolig för publiken att se på. Där kollektivet hjälps åt på alla delar av planen.
Vad har ni för mål uppsatta?
– Målen är som alltid när man tävlar att vinna varje match och ta sig så långt som det går.
Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?
– Vi har ett oerhört jämnt lag där vi anser att det är laget som helhet som förhoppningsvis kan vinna matcherna tillsammans. – Väl där uppe i Umeå så hoppas vi att vissa kommer visa vägen, men det får vi se vilka som vågar vara modiga.
Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?
– Inte stenkoll på alla distrikten men måste hålla Örebro som favoriter.

 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar