JAS

SDF-SM: Värmland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Värmlands Pojklag i Grupp 1. - Uppland kommer alltid med bra lag till SDF-SM, men som favorit får vi nog säga Örebro som har ett par mycket samspelta kedjor från Örebro och Lillån, säger Jimmy Sander, huvudtränare.

Pojkar födda 1999, var en årgång som Värmland kunde skryta med. En årgång som nådde A-slutspel två gånger med bland annat en finalförlust mot Stockholm som facit. Där fanns det flertalet intressanta namn och det återstår att se om denna kullen kan inneha lika starka profiler.

Senaste åren har Hagfors, Skoghall och Karlstad varit de föreningarna som haft massvis med spelare representerade i distriktslaget, men i år bidrar även Arvika med ett par namn. William Colling är säkerligen ett bekant namn, just på grund av efternamnet som klingar bekant då de tre äldre bröderna tillhör Karlstad SSL-trupp, Tom, Adam och Jesper. Stora delar av truppen har fått känna på spel i JAS och även en del division 2-spel, men rutin från SDF-SM finns inte här, som ibland kan finnas i de mindre distrikten.

Värmland kommer spela i grupp fyra, en sexlagsgrupp tillsammans med Västergötland, Uppland, Örebro, Hälsingland samt Härjedalen/Jämtland. Kan man upprepa traditionen att på nytt nå slutspel?

En spelare att följa
Victor Bugarski lämnade under den här säsongen Skoghall och spelar nu istället i Karlstad Ungdom. Den kraftfulle backen (där han spelat som mest) var med i våras när Skoghall starkt gick fram i USM. Från sin position i de bakre leden kan han styra spelet och är alltid ett hot med sitt skott och spelsinne. En spelare som säkerligen lär återfinnas i många spelformer.

Truppen:  

Mohamad Mourad, Hagfors IBS
Erik Törnkvist, Skoghalls IBK
Petter Johansson, Arvika IBF
Anton Ingman, Arvika IBF
Jimmie Peeters, Arvika IBF
Sebastian Werner-Koning, Hagfors IBS
Robin Jansson, Hagfors IBS
Rasmus Eriksson, Hagfors IBS
David Andersson, Hagfors IBS
William Colling, Karlstad IBF Ungdom
Victor Bugarski, Karlstad IBF Ungdom
David Nyrèn, Karlstad IBF Ungdom
Felix Johansson, Karlstad IBF Ungdom
Sebastian Sääker, Sirius IBK
Eric Davidsson, Skoghalls IBK
Henning Tollin, Skoghalls IBK
Johan Palmqvist, Skoghalls IBK
Adam Rundqvist, Skoghalls IBK
Sebastian Löfgren, Skoghalls IBK
Felix Olsson, Skoghalls IBK

Jimmy Sander, huvudtränare, svarar följande på frågorna:

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Fartfylld offensiv innebandy är det som är vår ambition, med en tydlig uppgift för varje formation.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Målet är givetvis att ta oss ur gruppen, det blir lite annorlunda nu när vi är med i en 6-lags grupp för första gången. Det kommer innebära att vi till en del måste hushålla med krafter som kan behövas senare i turneringen. Väl i slutspel är det bara att våga ta för sig för som gäller för att lyckas och det ska vi göra.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Det finns flera som kommer att visa upp sig i SM som är riktigt bra, framförallt har vi några riktigt bra skyttar som kommer att leverera. Styrkan med detta laget är den bredd som finns i truppen.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Uppland kommer alltid med bra lag till SDF-SM, men som favorit får vi nog säga Örebro som har ett par mycket samspelta kedjor från Örebro och Lillån.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar