JAS

SDF-SM: Västergötland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Västergötlands Pojklag i Grupp 4. - Oavsett motstånd så vill vi våga spela vårt spel och tro på det vi byggt upp innan, säger Rasmus Larsson, huvudtränare i Västergötland.

Det relativt stora distriktet till ytan återfinns i grupp fyra som består av sex lag totalt. Västergötland har de senaste åren haft svårt att lyckas fullt ut på killsidan och ett par kvartsfinalplatser är det som man kan skryta med under de sista upplagorna. Senaste ”riktiga” framgången var när man tog brons i P15-SM, säsongen 2010/2011.

I distriktet återfinns klubbar som Lockerud Mariestad, Fagerhult Habo och Borås IBF, för att nämna ett par av klubbarna som återfinns i förbundsserierna. På JAS-sidan så har Lockerud gått starkt den här säsongen och just Lockerud är föreningen som har flest spelare med i sluttruppen för Västergötland.

Faktum är att ingen av spelarna som återfinns i truppen, har deltagit i SDF-SM tidigare och det är därmed ett orutinerat lag som ställs på planen. Bland avbräcken så återfinns bland annat William Snäll från Fagerhult, som är skadad samt Adam Carlén, tidigare i Lockerud som numera satsat på fotbollen. Båda dessa har tidigare deltagit i SDF-SM, då som underåriga.

Om vi ser till truppen så är det många spelare som gör sitt första år i JAS och ett få av dem har registrerats för spel i division 2, där Otto Larsson från Sandared är en av dem som petat in ett par poäng, vilket han även gjort i juniorserierna. Även Emil Lundberg har axlat rollen som förstemålvakt i Lockeruds JAS-lag som tillhör toppen i I-gruppen.

En spelare att följa
Felix Uusitalo, en av lagets minsta spelare, men som har spetsegenskaper som kan vara guld värda. Teknisk och vass i offensiv zon och kan stå för avgörande insatser.

Truppen: 

Emil Lundberg, IBK Lockerud Mariestad
Max Severinsson, Fristad GOIF
Johan Sleeman, IBK Lockerud Mariestad
Philip Winbo, IBK Lockerud Mariestad
Oscar Nyman Svensson, IBK Lockerud Mariestad
Oliver Calebsson, Fagerhult Habo IBK
Simon Sjösten, Fristad GOIF
Pontus Kauhanen, Wårgårda IBK
Hugo Fröjdlund, Svenljunga IBK
Alfred Åkervall, Skara IBK
Hannes Gustavsson, IBK Vänersborg
Devin Martinsson, IBK Vänersborg
Markus Vestlund, Fristad GOIF
Alfred Nolberger, Fagerhult Habo IBK
Felix Uusitalo, IBK Lockerud Mariestad
Otto Larsson, Sandared IBS
Felix Karlsson, IBK Lockerud Mariestad
Johan Björkman, IBK Lockerud Mariestad
Dennis Carlsson, Rydboholms SK

 

Rasmus Larsson, huvudtränare svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill stå för en fartfylld innebandy med en tydlig struktur och tanke. Oavsett motstånd så vill vi våga spela vårt spel och tro på det vi byggt upp innan. Vi har en tydlig tro där alla ska vara delaktiga och bidra och att vi gör det tillsammans.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Ett delmål är att gå vidare från gruppen först och främst. Vi vill även se att vårt slit inför har gett utdelning, att vi får svar i vårt spel och att vi kan göra ett tydligt avtryck på våra motståndare.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi har många duktiga spelare och en talangfull trupp som kanske inte är den mest namnkunniga. I Umeå så kommer nog många få upp ögonen för ett par av spelarna, men vi är ett lag som gör det tillsammans och alla är lika viktiga med sin roll.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– En relativt öppen och jämn grupp, där den riktiga ”storfavoriten” kanske inte finns. Örebro har en fin spets i bland annat Palmén&Gillberg, men ett distrikt som Uppland vill säkerligen vara med i toppen där Daniel Gabrielsson kommer ha en viktig roll.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar