Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Topp fyra är viktigt för Storvreta

Seger för Storvreta mot Team Thorengruppen innebar förutom tre poäng även en fjärdeplats i tabellen vilket gör tränare Stefan Forsman nöjd. - Topp fyra är viktigt för oss för att få fördelen till slutspelet, säger Forsman.

Efter en 4-0 i den första perioden tappade Storvreta till 5-5 men lyckades sedan vinna med 8-6. Tränare Stefan Forsman summerade matchen:

– Vi gör en jättefin förstaperiod. Laget var nästan för nöjda med den. Sen så andra perioden startar vi bra och vi gör ju 5-0 och sen blir vi jättenöjda, blir passiva, bekväma och börjar göra misstag. Det ska de ha Thorengruppen, de är jävligt skoningslösa på de lägen de får. De var starkt utav de. För så är det lite så att när man hamnar i en sån situation så tar det ju ett tag att ta sig ur den, Forsman som fortsätter och förklarar tappet:

– Det handlar om att vi var bekväma, så när vi hade bollen var vi långa. Slår man pass och står still är det svårt att vinna några matcher. Det handlar ju om att slå sin spelare. Men sen är vi starka i tredje och summerar till hela matchen så är vi fantastiska i powerplay, boxplay och är jättefina i 5 mot 6.

Segern innebar att ni kom upp på fjärde plats i en jämn tabell. Viktigt för er? 

– Topp fyra är viktigt för oss för att få fördelen till slutspelet. Det är starkt att vinna match när vi tränat hårt och fysperioden fortsätter. Sen måste spelet mot boll bli mycket bättre och det måste vi böja jobba på mer. Lagdelarna måste blir rörligare och vi måste spela in de spelaran som bytt positioner mer.

Om du tittar på truppen jämför med förra slutspelet. Vad ser du då? 

– Att det här är en trupp där ny spelare ska födas och spelare som hamnar i nya roller och växer match för match. Det är kul att få testa talangerna som Jansson i den här miljön och sen lägga en plan. Henke Wahlström är också inne idag och gör det bra. Vi har tittat på att förstärka truppen lite mer men i nuläget räknar vi med att det är de här killarna som kör.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar