Foto: Per Wiklund
AIK IBF

”Idag var ett bottennapp”

Förlust för AIK på hemmaplan mot Falun mot 6-11. - Vi spelar bra innebandy och tycker att vi utnyttjar de lägen vi får på ett bra sätt. Sen bjuder vi ju tillbaka som de bjöd oss, sa AIKs tränare Magnus Jäderlund efter matchen.

Det blev hela 17 mål i Solnahallen när AIK tog emot Falun. 11 av dessa i den första perioden och då var AIK i ledning. En ledning som tappades och trots 5 minuter i powerplay blev det Falun som gick segrande i matchen. AIK huvudtränare Magnus Jäderlund summerar:

– Vi kommer ut och är ganska rappa i inledningen och som hemmalag får man lite övertag i början och dessutom är parketten är lite ovan för Falun. Vi spelar bra innebandy och jag tycker att vi utnyttjar de lägen vi får på ett bra sätt. Sen bjuder vi ju tillbaka Falun på samma sätt som de bjöd oss. Det var ju öppet åt bägge håll i första perioden. Det hade varit skönt att få med sig någon kasse till efter det, framförallt i powerplay där vi har chansen, säger Jäderlund och fortsätter

– I 37-38 minuter får vi vara ganska nöjda. Andra perioden spelar båda lagen av ganska snyggt med mer strukturerad innebandy och Rehn kommer in och är stabil. Sista två minuterna är olyckliga för oss och i den sista perioden har vi inte muskler. Men vi bjuder de på 7-8 mål och det går inte om vi ska vinna några matcher.

Det är oerhört jämnt i botten med flera lag inblandande efter halva säsongen. Hur känns det i truppen? 
– Det känns jättebra. Vi är på rätt väg tycker vi. Idag (läs igår) var ett bottenapp med den kvaliteten vi bidrog med. Men förutom det så har vi bra harmoni, bra fart under fötterna och vi gör även mål idag. Däremot fick vi några olyckliga skador som kändes lite tråkigt då både Oskar och Parik klev av i sista perioden. Halva ligan kvar och det är på hemmaplan nu med Warberg, Sirius och Höllviken som mycket kommer att stå på spel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar