Karlstad IBF

Ett strukturerat och vinnande Linköping

Ett strukturerat och vinnande Linköping höjde tempot i tredje perioden vann med 7-5 mot Karlstad.

Linköping utan Eric Björk och Markus Johansson tog emot ett Karlstad stärkta av en seger i senaste matchen mot Sirius. Det var också Karlstad som tog ledningen i matchen genom Sebastian Degeryd. Kvittering kom kort därefter av Martin som mycket vackert kontrar in 1-1 i krysset. Den första perioden blev jämn utan hög intensitet och det stora skillnaden lagen emellan är ett Linköping som spelar mer strukturerat både defensivt och offensivt än Karlstad. Ställningen är 2-2 efter den första perioden med något mer övertag för hemmalaget som sätter Simon Bergström på prov.

Straffmål av Mattsson

Den andra perioden inleddes med att Linköping fortsatte att trumma på och utdelning kom när Matej Jendrisak blir den som avslutar en fin upprullning vilket du kan se i spelaren ovan. Andra halvan av den andra perioden innehöll flera utvisningar. Först åkte Tobias Gustafsson ut och i powerplay kvitterar Adam Colling på sin egen retur till 3-3. Efter det för Gustafsson en ny utvisning, denna gång för obstruktion följt av höga protesten. Dryga minuten in i utvisningen drar första Tom Colling på sin en utvisning för slag och när det avvaktas bjuder Martin Karlsson och Kevin Björkström på kramkalas i sargen vid mittplan och det följer spel 3 mot 3. När Linköping sedan blir 4 mot 3 skapas bra tryck och laget tilldelas straff som Christian Mattsson säkert förvaltar. Du kan se straffen här.

Linköping ryckte ifrån

Båda lagen gick ner på två femmor i den tredje perioden vilket höjde tempot i matchen. Ett fortsatt strukturerat och vinnande Linköping fortsatte att mata på och rycker ifrån till 7-3 där Mattssons 6-3 är en delikatess värd att se flera gånger i highlights. Karlstad försökte trycka upp och när Adam Colling gör 7-5 finns det en viss nerv i matchen. Men mer än så blev det inte och Linköping tar tre viktiga poäng i den jämna tabellen. Mycket tack vare ett spel som närmar sig tidigare säsongers övertygande kvalitet.