FC Helsingborg

Ett mer defensivt Helsingborg mot Mullsjö

Det var ett mer tillbakadraget och defensivt Helsingborg mot Mullsjö där Juha Kivilehto flera gånger var nere på knä och täckte skott. - Tanken idag var att vi släppt in alldeles för mycket mål i de senaste matcherna så vi ville ändra på det idag, säger Kivilehto.

Hemmaseger för Helsingborg i förlängning mot Mullsjö och det var en jämn match målmässigt med slutresultat 3-2.

– Det är en jämn match som resultatet visar. Det var ganska bra från vår sida sätt ganska länge. Vi vill verkligen vinna idag och det syns på planen och det kan vi vara nöjda med. Vi hade läget för tre pinnar men vi fick bara två. Det är en pinne mer än Mullsjö.

Mullsjö fick stora delar av matchen ha mer boll och skapade flera chanser. Vad var er spelplan? 

– Tanken idag var att vi har släppt in alldeles för mycket mål i de senaste matcherna så vi ville ändra på det idag. Därför körde vi på ett lägre försvar och mer kontringar. Vi är nöjda med att vi bara släppta in två.

En storspelande målvakt idag också. Hur viktigt är Paulsson för er? 

– Vi vet att vi har en av världens bästa målvakter. De skotten som kommer från dålig vinkel kommer han alltid att ta så det är ganska lätt att spela då. Det är små marginaler som avgör idag. Vi var lite effektivare och kanske var det Jonte som var den vinnande faktorn idag då han gör flera riktigt bra räddningar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar