Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Flest mot minst när Falun möter Dalen

Falun mot Dalen ikväll onsdag vilket innebär att laget som gjort flest mål i årets SSL ska möta det lag som släppt in minst mål. En intressant match på många sätt och Dalens målvakt Måns Parsjö Tegnér vet vad som blir viktigt. - Det gäller att vi kontrollerar duellspelet mycket bättre än vad vi gjorde på hemmaplan, säger Parsjö Tegnér till Västerbottens-Kuriren.

Efter 18 spelade matcher har Falun ett imponerade målsnitt med 8 mål per match, mycket tack vare stora segrar i inledningen av säsongen men också de 11 målen mot AIK för två omgångar sig. Idag onsdag tar de emot defensivt starka Dalen som släppt in minst mål i serien med 4,1 mål per match.

– Det är såklart ett bra facit för oss. Vi har bra försvarsspel även om vi kan bli lite mer samspelta. Det har fungerat bra större delen av säsongen. Försvaret och min personliga prestation har varit bra överlag, säger Dalens målvakt Måns Parsjö Tegnér till Västerbottens-Kuriren.

Senast mot Falun förlorade Dalen med 4-8.

– Det gäller att vi kontrollerar duellspelet mycket bättre än vad vi gjorde på hemmaplan. Då tappade vi bollen på konstiga ställen och de straffade oss hårt. Det är fel lag att släppa till såna lägen mot.

Av Faluns 144 mål har Alexander Galante Carlström gjort 41 och för Parsjö Tegnér är det en motståndare han har bra koll då Parsjö Tegnér spelat hela sin karriär i Falun innan han värvades till Dalen.

– Vi måste stänga ner de ytor han söker sig till ganska ofta. Men han är bra på att variera sina ytor och är komplett när det gäller att ta avslut. Stänger man ett område så söker han sig till andra och gör han inte mål i första perioden vet man att han skjuter tio skott i andra. Det gäller att vi har hård uppvaktning på honom och försöker neutralisera dem som spelar fram honom.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar