Foto: Adam Troy
SSL-Herr

Forward till Storvreta med dubbellicens

Storvreta rustar upp truppen inför avslutningen av säsongen och skriver ett dubbellicensavtal med forwarden Christoffer Johansson från Sandvikens AIK. - Det känns mycket spännande att få spela med en storklubb som Storvreta IBK, säger Johansson

Storvreta förstärker truppen med Christoffer Johansson från division 1 laget Sandvikens AIK. Johansson som den här säsongen gjort 18 mål och 12 assist kommer till Storvreta på dubbellicens.

– Christoffer Johansson är en mycket lovande spelare. Han har visat upp sig på vår träning i december och det jag såg gillade jag. Han har ett fint spelsinne, rör sig snabbt och bra, har ett riktigt bra avslut och har även visat att han har en fin blick för framspelningar, säger chefstränare Stefan Forsman i ett pressmeddelande och fortsätter

– Christoffer är en spännande spelartyp, taktisk smart och han kommer även bidra i det defensiva arbetet. Han kommer behöva jobba med sin fysiska styrka, det konditionsmässiga verkar vara på plats. Sedan är det ju en trygghet för honom, att han har färdiga SSL-spelare att luta sig mot, så steget till SSL behöver inte vara så långt, avslutar Storvreta IBKs chefstränare Stefan Forsman.

21-årige Johansson som spelat i Sandviken hela sin karriär är en poängspelare och redan förra säsongen blev det 59 poäng i division 1. Nu väntar spel i högstaligan.

– Det känns mycket spännande att få spela med en storklubb som Storvreta IBK. Jag hoppas kunna bidra med min rörelse och snabbhet samt med mitt skott. Jag är givetvis medveten om utmaningen att ta klivet från division 1 till SSL. Det kommer bli spel i ett mycket högre tempo och det lär bli tuffare närkamper men jag hoppas att kunna utvecklas ännu mer i SSL-miljön och känner mig redo för detta. Jag skall jobba hårdare med min fysik och vänja mig vid att ta snabbare beslut i spelet, säger Christoffer Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar