JAS

Vinnarsummering SDF-SM 2017

Förra helgen avgjordes Distriktlags-SM för 16 åringar och det blev dubbelt Stockholm som segrare. Seger med 9-2 i finalen för pojklaget och 6-2 i finalen för flicklaget.

Distriktlags-SM avgjordes förra helgen med 21 pojklag och 19 flicklag. I båda klasserna stod Stockholm som segrare.

I pojkklassen vann Stockholm mot Södermanland i finalen med med klara 9-2. Ett Stockholm som hade ledningen med 2-1 efter den första perioden och 5-2 efter 40 spelade minuter. Södermanland gick mållösa i den tredje och slutresultat skrevs till 9-2. Vägen till guldet gick genom en gruppseger i grupp 1 där största segern kom mot Halland med 10-3. I slutspelet vann Stockholm mot Linköping i kvartsfinal med 6-1 för att i semifinal spela en tuff match mot Värmland där det blev en knapp 3-2 seger.

Simon Westgärds, Södermanland

I flickklassen vann Stockholm över Västergötland i finalen med 2-6. En match där Västergötland tidigt tog ledningen av Ellen Nyman men efter det handlade det mesta om Stockholm som tillslut vann med 2-6. Tvåmålsskytt i matchen blev Hanna berg. Vägen till final gick genom gruppseger i grupp 1, en klar 9-2 seger mot Gästrikland i kvartsfinal och en 5-0 seger mot Dalarna i semifinal.