JAS

SDF-SM: ”Jag tror alla är stolta över att vi kom sjua i SM”

Det var ett laddat Göteborg som intog Umeå förra veckan, men som till sist fick nöja sig med att se finalen från sidan. Laget som bestod av en hel del spelare från både Partille och Pixbo bland annat, kunde inte ta sig hela vägen. - Jag tror alla är stolta över att vi kom sjua i SM, säger Harry Olofsson.

Inför SDF-SM mötte man bland annat Bohuslän Dal och Västergötland i två av sina träningsmatcher.
– Uppladdningen kändes bra och vi hade mycket träningar och matcher vilket gjorde att vi var förberedda som ett lag ,men jag trodde dock inte vi skulle gå så långt som vi gjorde efter de träningsmatcherna, säger Harry Olofsson till IBnytt.

Vilka nycklar hade ni pratat om och lagt fokus på inför SDF-SM för att nå framgång?
– Vi la mycket fokus på att få upp bollen i banan och att backarna skulle ta initiativ så vi kunde etablera anfall eftersom vi hade många spelskickliga spelare och ville spela ut de andra lagen.

I gruppen så skulle man möta Skåne, Östergötland, Norrbotten och Gästrikland.
– Vi visste vilket motstånd vi hade mot Skåne då vi förlora mot dem i en träningsmatch innan SM och sedan kände vi till Östergötland hyfsat bra så vi förväntade oss två tuffa matcher och sedan två lättare matcher mot Norrbotten och Gästrikland. Vi underskattade dock Norrbotten och fick en tuffare match än vad vi förväntat, men mot Gästrikland fick vi med oss en bekväm seger.

Facit blev till sist en gruppseger där man stannade på tre vinster och ett kryss vilket gav laget tio poäng.
– Jag är nöjd vi gick ju ut som gruppsegrare och alla var revansch sugna mot Skåne som vi då slog vilket var riktigt skönt.

I kvartsfinalen stod Södermanland som motståndare.
– Hela laget visste att det skulle bli en riktigt tuff match vilket det blev.

Och just i kvartsfinalen blev det förlust. 3-6 blev slutresultatet efter underläge med bland annat 1-4. Närmare än 3-4 kom man aldrig och till sist kunde Södermanland punktera matchen.
-Vi tappade energi och fokus då vi kände att vi fick mycket domslut mot oss samt utvisningar och när de gjorde 5-3 tror jag att vi tappade hoppet lite.

Efter den förlusten fick man istället spela en placeringsmatch. Då väntade Örebro, där man åkte på sin andra raka förlust. Hur motiverad är man att spela en placeringsmatch egentligen?
– Det var svårt att ladda om till den matchen, men i omklädningsrummet så snackade tränarna med oss om hur stor skillnad de kommer vara att åka hem med en vinst. Att komma femma istället för sjua vilket gjorde att många kunde tagga till så jag skulle säga att det var mycket fokus, men såklart inte lika mycket som tidigare matcher.

Hur skulle du sammanfatta ert SM?

– Jag tycker att vi gjorde ett kanonjobb och lyfte upp Göteborg igen efter förra årets placering. Såklart att man var missnöjd efter Södermanlandsmatchen, men jag tror alla är stolta över att vi kom sjua i SM och det var över mina förväntningar så jag är väldigt nöjd!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar