AIK IBF

4 mål med lånad klubba

Seger för AIK borta mot Pixbo med 9-6. Stor segerorganisatör blev Andreas Stefansson som med lånad klubba gjorde 4 mål. - Jag testade lite olika på uppvärmningen och fastande för Kjellbris klubba. Han sa efter att han aldrig skulle låna ut den igen, säger Stefansson.

AIK tog en ny seger när klubben under lördagen vann över Pixbo Wallenstam på bortaplan med 9-6. En match där lagen följdes åt länge i matchprotokollet och det var först efter ett powerplay tio minuter in i tredje perioden som AIK kunde rycka ifrån. Fyra mål gjordes av Andreas Stefansson som spelade matchen med lånad klubba.

– Jag tycker att vi som vanligt har en liten dipp i matchen och i första perioden och då gör de tre mål. Starkt och viktigt att vi fortfarande kan vara med och andra perioden spelar vi mer eller mindre av. Vi vet själva att vi är starka om vi är med i tredje perioden och så också i den här matchen, säger Stefansson efter matchen.

Du själv gjorde 4 mål och det med lånad klubba. Vad hände? 

– Jag litade på att vår eminenta lagledare Maimon Abdallah skulle ta med den ut till Arlanda men det gjorde han inte. Jag fick leta lite och fick tillslut låna en blå salmingklubba av Kjellbris. Jag testade först lite olika på uppvärmningen som Forslöv och Erik Anderssons klubba men fastnade för Kjellbris blåa. Han sa att han aldrig skulle låna ut den igen och spela med den själva istället.

Du gör ett snyggt backhandmål. Berätta om målet. (vilket du kan se i spelaren ovan)

– Den långa kommer och jag lyckas med nöd och näppe ta ner den. Jag har ryggen mot men jag vet ju vart jag har målet så det var bara att knacka dit den.

Med tanke på tabelläget och er placering. Hur är känslan nu efter de senaste matcherna? 

– Det känns som att vi kan blicka uppåt i tabellen lite er än tidigare. Det är skönt att kunna lämna den absoluta striden där nere även fast vi känner att vi inte klarat kontraktet än. Det är mycket matcher kvar men det känns skönt att vara med att fajtas om en slutspelsplats.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar