Endre IF

Säker seger för Endre

Endre tog kommandot från start borta mot Rönnby Västerås och tog en säker 7-2 seger. - Vi har en bra känsla och har fått belöning för vårt hårda jobb de senaste matcherna, säger tremålsskytten Sara Steen i Endre.

Rönnby Västerås mot ett Endre, stärkta efter flera bra matcher de senaste omgångar och seger senast mot Kalmarsund blev en ensidig match där bortalaget tog kommandot från start.

Endre inledda matchen klart bäst med ett rörligt och passningssäkert spel mot ett mer stillastående Rönnby. Landslagsspelare Sara Steen gör 0-1 och några minuter senare gör Olivia Ruthström 0-2.

– Det känns som att vi är jättefokuserade första perioden och vet hur vi ska spela. Vi är noggranna och täcker skott och peppar varandra bra när vi gör det, säger Sara Steen.

I den andra perioden höjde sig Rönnby något och den unge talangen Izabell Rydell ser till att det i vilket fall tillfälligt blir match när hon gör både 1-2 och 2-2. 1-2 målet är riktigt snyggt på en kontring där Rydell inte gör något misstag. Endre tar tillbaka kommandot i matchen och går på nytt upp till en tvåmålsledning efter två perioder.

– Det gör två och det är misstag från vårt håll. Sen höjer vi oss igen och kommer tillbaka och jag tycker vi visar att det är vi som ska vinna matchen. De har egentligen inte så mycket att komma med.

Ledning med två mål inför den tredje perioden där Rönnby gör ett försök då de går ner på folk. Men saknaden av bland flera Adina Augustsson var synlig och Endre kan trumma på och tillslut vinna säkert med 7-2. Tremålskytt i Endre blev Sara Steen. Ett Endre som efter en period med 5 förluster på de senaste matcher fått med sig en poäng mot Pixbo, förlorat med 1-4 mot IKSU och vinst senast mot Kalmarsund och nu även 3 poäng mot Rönnby.

– Vi har en bra känsla och har fått belöning för vårt hårda jobb de senaste matcherna. Vi förlorade fem matcher på rad men vi huvudet uppe och jobbat hårt.  Vi vinner två i rad och ska fortsätta nu.