FC Helsingborg

En poäng vardera i Helsingborg

Helsingborg mot Karlstad blev en jämn historia där Karlstad länge var i ledning. Trots att Helsingborg tryckte på offensivt i den tredje perioden lyckades Karlstad stå emot och slutresultatet blev 4-4.

Helsingborg mot Karlstad, båda lagen med 19 spelade matcher och en poängskillnad på 11 poäng inför matcher. Helsingborg med comebackande Mattias Helgesson från start och Karlstad utan bland annat Tom Colling som är sjuk.

Karlstad började bäst
Det var bortalaget Karlstad som inledde matchen bäst både sett till spel och målproduktion. 0-1 görs av Adam Colling efter 2:45 när Colling bakom mål lyckas valla in bollen på Paulsson samtidigt som att målburen är något flyttat. Strax efter har Juha Kivilehto en kvitteringen i mål som döms bort för hög klubba. Istället är det Adam Collin som gör mål igen, det med ett skott från högerkanten bara 2 sekunder efter Helsingborg blivit fulltaliga. Hemmalaget höjer spelkvaliteten i det offensiva spelet i slutet av perioden utan mål.

Kvitterat Helsingborg

Ett bättre Helsingborg i den tredje perioden där laget flyttat upp sin spets högre för att störa Karlstad uppspel tidigare jobbade sig in i matchen mer och mer. Även om det inte bjöds på speciellt underhållande spel i Helsingborg arena höjdes intensiteten något. Reduceringen görs av Hampis Dargren, fint assisterad av comebackande Mattias Helgesson som trampar in i mitten och släpper ut bollen till Dargren på vänsterkanten. Efter flertalet skott både på målvakt och utanför samt en del bollstuds gör Helsingborgs målskytt sitt första mål i matchen, fin framspelad rakt fram i planen av Juha Kivilehto. 2-2 efter två spelade perioder i en relativt tempofattig match.

Colling tremålskytt

Karlstad återtog ledningen direkt i den tredje perioden och det när Adam Colling skaffar sig ett friläge när Paulsson först räddar men på returen på halvvolley sitter 2-3. Misstänkt hög klubba vilket du kan se på highlightsen här. Helsingborg höjde både tempot och passningskvalitén i den tredje perioden. 5:55 kom poäng 999 för Mika Kohonen när han bakom mål fint serverar landsmannen Petri Hakonen som klipper direkt till 3-3. Helsingborg malde på och lagets bäste målskytt som inte riktigt kommit till sitt rätt de senaste matcherna ger för första gången i matchen Helsingborg ledningen. En ledning som höll sig i 4 minuter innan Anton Vestlund kvitterade. Helsingborg tryckte på i slutet av matchen men fick aldrig in ett mål och ställning 4-4 efter full tid.

Helsingborg tryckte på

I förlängningen tryckte Helsingborg på och Karlstad fick kämpa hårt för att lyckas hålla undan. Det blir nära men inte mer än så och matchen slutar 4-4 och varsin poäng.