Foto: Elias Håkansson
FBC Kalmarsund DAM

Trots 13 mål: ”FBC är ett svårt lag att möta”

Toppen mot botten igår i Kalmar sportcenter tog emot IKSU. En match som slutade med klar 13-3 seger för serieledarna. – De gör så att det ofta blir trångt i försvaret vilket gör att vi måste hitta nya lösningar, sa IKSUs Bobby Fransson efter matchen.

Att det skulle bli en tuff match för bottenlaget Kalmarsund mot serieledande IKSU var klart på förhand. Det handlade mer om hur många mål det skulle bli i matchen. Kalmarsund var med bra i den första perioden och efter första 20 minuter var ställningen 1-4. Kalmarsunds mål av Clara Larsson.

– Jag tycker vi börjar bra. Vi jobbar kopiöst mycket. Men på slutet blir vi väldigt låga och de för igenom sina skott. Det är svårt att möta iKSU, de har hot från alla positioner och det finns ingen chans att kunna styra de, sa Kalmarsunds målskytt Clara Larsson till 24kalmar.se efter den första perioden.

IKSU rivstartade den andra perioden med mål i powerplay av Corin Ruttimann följt av mål av Amanda Delgado Johnasson och Louisa Turton första 6 minuterna. Efter det tog Kalmarsund timeout och resterande del av perioden blev mållös.

– Jag tycker vi har bra tempot och vi får hålla boll väldigt mycket. De har lågt försvar så det gäller att vi spelar runt och skjuter mycket. Men vi måste upp i tempo lite till och inte bli stillastående om vi ska kunna göra fler mål, sa IKSU Sofia Joelsson efter två perioder.

Två mål av hemmalaget i den tredje perioden och 6 mål av IKSU vilket gav slutresultatet 3-13. IKSUs assisterande tränare Bobby Fransson berömde Kalmarsunds spel.

– De gör så att det ofta blir trångt i försvaret vilket gör att vi måste hitta nya lösningar. Sen är Kalmar väldigt farliga i sina spelvändningar så det gäller att passa sig.

I hemmalaget Kalmarsund fanns det vissa ljusglimtar trots storförlusten. Bland annat ett lagets försvarsspel som blivit tightare.

– Det känns ju konstigt att säga efter att vi släppt in 13 mål men vi möter också ett lag med några av Sveriges bästa spelare. Vi är inte nöjda med att det blir så många mål bakåt men vi jobbar på och gör vad vi kan. Sen gör vi tre skitsnygga mål som man inte heller får glömma, avslutar han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar